Женский сайт Запорожья WOMAN

Если Вам не пришел код активации на форуме, свяжитесь с администрацией сайта по эл.адресу womanzp(собачка)yandex.ru, указав в письме свой ник, чтобы мы активировали его вручную. Или же каждые два дня все ники будут активированы автоматом.

Текущее время: 04 фев 2025, 00:07

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 183 ]  На страницу Пред.  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Дитячі книжки українською мовою
СообщениеДобавлено: 10 апр 2013, 21:55 
WOMAN-UA

Медали: 17
БАОБАБочки форума (1) Детсоветка форума (1) Дружелюбие форума (1) Шеф-повар форума (1) Изюминка форума (1) Муза форума (1)
Похвастушка форума (1) Мама доченьки (1) За рассказ о родах (1) Будьмо! (1) Почетная мамочка (1) ТОП-100 (1)
Конкурс ретро игрушек (1) День Св.Валентина (1) Декабрьский марафон-2015 (1) ТОП-10 (1) SUРER-МАМА (1)
Я: Любимая жена
Детки: донечки
Знак зодиака: Весы
dasha писал(а):
Девушки, расскажите, какие книжки любят (и не любят) читать ваши дети.
Можно прямо с первых картонок начинать и дальше :vualya:
Очень интересно послушать :grin: Я как раз сейчас своему сыну начинаю покупать тоннами книжки.

СообщениеДобавлено: 25 апр 2015, 22:56 
Творческая беспорядочность

Медали: 21
Светлячки форума (1) БАОБАБочки форума (1) Золотые ручки форума (1) Шеф-повар форума (1) Шопоголик форума (1) Сердце форума (1)
Мама сыночка (1) Мама доченьки (1) За рассказ о родах (1) Будьмо! (1) За статью (1) За идею! (1)
Первопроходцы форума (1) Активистка форума (1) Игроман форума (1) ТОП-100 (1) Конкурс лучшая кукла-голопопик (1) Конкурс ретро игрушек (1)
Конкурс поделок (1) Масленица (1) Декабрьский марафон-2015 (1)
Я: Мама
Детки: сыночек и малышка
Знак зодиака: Телец
ДА, я была там вчера. Привлекает внимание стенд с книгами! Он там очень уместен!

Заголовок сообщения: Re: Детские книжки
СообщениеДобавлено: 26 апр 2015, 13:49 
WOMAN-UA

БАОБАБочки форума (1) Детсоветка форума (1) Дружелюбие форума (1) Шеф-повар форума (1) Изюминка форума (1) Муза форума (1)
Похвастушка форума (1) Мама доченьки (1) За рассказ о родах (1) Будьмо! (1) Почетная мамочка (1) ТОП-100 (1)
Конкурс ретро игрушек (1) День Св.Валентина (1) Декабрьский марафон-2015 (1) ТОП-10 (1) SUРER-МАМА (1)
захопилися книжковими історіями про Мартусю. Вони почалися із знайомством бібліотечним: натрапили на старовинні три книжечки Жільбера Делає з малюнками Марселя Мальє. Навіть думала роздрукувати їх в кольорі, щоб змайструвати такий собі самвидав. А сучасні докупити від львівської Афіші докупити.

Тут всі сторінки старовинної книги:
http://moi-stroki.livejournal.com/49400.html

Це з Афіші:
http://s57.radikal.ru/i158/1301/f2/9527eea00a33.jpg

СообщениеДобавлено: 04 май 2015, 19:47 
Лучезарная WOMAN

А ми про Мартіну ще не читали, але дякуючи вашим посиланням - почитаємо, поки ще не вийшли з відповідного віку.

Изображение
А ми читали днями "Митькозавр із Юрківки" Ярослава Стельмаха. Якщо ви давно не посміхалися, зробить собі маленьке свято - почитайте цю книгу. Головні герої - хлопці, які тільки-но закінчили п'ятий клас і на літніх канікулах вирвалися з-під батьківського контролю на волю - у село до бабусі. Їх заповітною мрією було цілими днями відпочивати на озері, рибалити і варити з риби духмяну юшку. Але перспективою такої культурної програми батьків не переконаєш, що дітям можна поїхати самим відпочивати, то ж для них було обрано неспростовний аргумент - шкільне завдання на літо зібрати колекцію комах. Особливою любов'ю до біології хлопці ніколи не відрізнялися, але коли у тебе з'являється шанс відкрити для людства живий нині вид динозавру,то ти змінюєшся на очах, несподівано для самого себе.
Написано з гумором, над деякими сценами реготали уголос і хапалися за животи всі присутні, і малі, і дорослі.

СообщениеДобавлено: 07 май 2015, 21:23 
WOMAN-UA

Марина22 писал(а):
А ми про Мартіну ще не читали, але дякуючи вашим посиланням - почитаємо, поки ще не вийшли з відповідного віку.

вона така добра книга, що іноді й дорослому хочеться полистати.

СообщениеДобавлено: 24 май 2015, 18:46 
Лучезарная WOMAN

Про Мартусю (Мартіну) почитали - доньці дуже сподобалося! Ще раз дякую Маріє, що поділилася посиланням.

Ще почитали з сайту Читанки казкову повість для молодших школярів - «Мінімакс — кишеньковий дракон» Анатолія Костецького, з ілюстраціями Валерія Горбачова. ( [url]http://chytanka.com.ua/ebooks/index.php?action=url/view&url_id=362 )

У 1986 року Анатолій Костецький отримав за цю повість премію імені Миколи Трублаїні.

Изображение Изображение

Дія відбувається в останній день літніх канікул на дачі. Герої повісті: брат і сестра, Олег – майже учень 4-го класу і Ліза – майбутня першокласниця, дракон Мінімакс, сусідський хлопець Петька, який намагається заробити грошей не нехтуючи нечесними способами, і їх батьки. Багато уваги в повісті приділяється шахрайці-сусідці, яка трошки нагадує Корейко у спідниці; аспіранту-зоологу, який охороняє озеро і здатен приручити все живе, а також тваринам: страшнючому коту, якого Петька дає сусідським дітям напрокат, коли їм треба списати на нього таку неприємність, як розбитий посуд чи витоптана грядка, і розумному ворону.

У першому розділі знайомимося з родиною головних героїв. Костецький з гумором доносить до нас істину, що виховувати треба не дітей, а себе, тому що діти все одно будуть копіювати наші звички:

«Не подумайте, що Олег о такій ранній порі сам вибрався з ліжка й заходився робити фіззарядку. Він не дуже відрізнявся від більшості своїх ровесників, тож полюбляв ранками поніжитися в ліжку, доки тато чи мама не стягнуть з нього ковдру.
Не любив Олег і вимахувати руками та ногами без будь-якої, як на нього, помітної користі. Байдуже, що тато й мама в один голос допікали йому:
— Не робитимеш зарядки — виростеш хирлявий та кволий, не доживеш до бадьорої і щасливої старості, згублять тебе інфаркти та інсульти!
Батьки лякали його ще й не такими хворобами, але що таке старість чи інфаркт для четвертокласника?!
Та й коли говорити по щирості, Олег щось не так уже й часто помічав, щоб мама чи тато, який був астрономом, покинувши свої завжди невідкладні й термінові справи, бігали б ранками від тих злощасних інсультів та інфарктів. І коли син натякав їм про це, вони знаходили сто причин для пояснень, а то й просто гримали:
— Малий ще батьків учити! Краще на себе поглянь!..»

«Та й Лізка, що не кажіть, була в нього чудова сестра. Олегові з нею жилося просто й легко. Він навіть любив іноді залишатися з нею вдвох. Варто було запропонувати малій гру в «дочки-матері» — і ніяких тобі проблем! Лізка ставала мамою, а Олег — татом. А бути татом дуже просто: вмикай гучніше телевізор, влягайся на канапу та куняй собі! Мала ходитиме навшпиньках повз канапу, сповиватиме ляльок і лише зрідка наважиться підійти до Олега за порадою.
— Таточку, а що нам робити з оцією неслухняною донею? — піднесе вона братові-татові одну з ляльок.
Олег почухає в потилиці, подивиться на стелю, а тоді недбало кине:
— Мамусю, ти в мене така розумна, що, як вирішиш, так і чини.
Цього сестрі було досить, і вона більше не турбувала брата...»

В цей останній день канікул, який родина проводила на дачі, тато розбудив Олега з серйозним дорученням: «У мене до тебе серйозна чоловіча справа!
Олег любив чоловічі справи. Правда, вони з татом у це поняття вкладали дещо різний смисл. Тато, коли йшлося про Олега, чоловічою справою чомусь вважав відвідини магазина та купівлю хліба чи молока. Олег же був переконаний, що чоловічі справи — це небезпечні мандрівки, космічні подорожі чи — в крайньому випадку! — риболовля та полювання.»

Виявилося, що тато доручає йому бути в цей день на дачі за старшого і приглядати за молодшою сестрою, поки вони з мамою будуть зайняті у місті. І Олегу таки пощастило, в останній день канікул на "дітей бетону, сталі й скла, блідих пагінчиків асфальту", для яких зустріч з коровою чи качкою вже велика дивина, чекала незвичайна пригода - зустріч зі справжнісіньким драконом.

Мінімакс – дракончик, який вилупився з нібито звичайного яйця. Своє імя він отримав від того, що може меншати чи більшати, як захоче. «Міні» — це від слова мінімум, тобто маленький, а «Макс» — від максимум, що означає великий.»

«Варто було роздратувати чи образити дракончика, як він відразу ж починав більшати. ... Зате, коли дракончику сказати кілька лагідних слів, підлеститися компліментом та ще й приголубити — він відразу зменшувався до розмірів звичайнісінької ящірки. Особливо добре на Мінімакса впливала Лізка, до якої дракончик увесь час, поки точилася розмова, горнувся й тулився, мов кошеня.»

Мінімакс від нарождення вміє розмовляти, читати думки і знає багато-багато різник цікавинок, тому що «знання драконам переходять у спадок через гени від попереднього дракона». А ще він любить вівсяну кашу: «— Смакота! — вигукнув той, прочитавши назву. — Ми, дракони, полюбляємо все, від чого можна стати здоровим і дужим. А тут сама назва — «Геркулес» — натякає на силу. Давай!».

Історія еволюції драконів, вигадана Анатолієм Костецьким, це особливий шедевр міфотворення (розділ 9, с.64-66):

«— Звідки ти знаєш про Котигорошка й Добриню? — поцікавився Олег і навіть не помітив, що перейшов на «ти».
— Мені — та не знати! — буркнув дракончик. — Ваші богатирі стількох моїх предків марно понищили — і не злічити! Силу їм, бачте, дівати було нікуди! Ворогів землі Руської мало — так давай міць свою на бідолашних дракончиках випробовувати, гатити чим попало їм по головах: хто довбнею, хто палицею залізною, а хто й мечем... — І раптом гірка сльозина викотилася з райдужного ока дракончика.»

«— Так-от, природа створила нас страшними. А ви, люди, чогось гадаєте, що коли істоти не дуже привабливі зовні, як, приміром, тритони чи жаби, то вони неодмінно мусять бути шкідливими або злюками. Ви дуже часто помиляєтесь! За зовнішньою непривабливістю може ховатися добре й чуйне серце! — Мінімакс задумливо помовчав. — Та не всі розуміють... Крім того, так уже повелося, що ми, дракони, з'являємося на світ з яйця і, проживши час, який нам відпускає природа, знову перетворюємося на яйце, щоб згодом народитися з нього вже з новими властивостями.
Зрозуміло, при такому житті мами ні в кого з нас не буває. Можете уявити, як важко без мами: ніхто тебе не погладить, не пригорне, ніхто казку перед сном не розкаже, а якщо ти захворієш — ніхто не сидітиме коло тебе ночами і не напуватиме з ложечки ліками.
От і вирішили мої бідолашні предки самі добувати собі мам, та й почали викрадати дівчат. Але хіба можна у такий нечесний спосіб придбати справжню маму?!
Не дивно, що люди не зрозуміли нас, стали нещадно знищувати наш рід.
Звичайно, нам доводилось боронитися, та зрештою ми зрозуміли, що згоди з людьми не дійдемо, і рано чи пізно весь наш рід вони винищать.
Спершу ми розсіялися по світу, хоча й вели початок з Київської Русі. Хто оселився в Скандинавії, хто аж до Африки залетів, а кого доля закинула у нетрі тайгові...
Перші кілька століть нам жилося спокійно. Та от люди почали подорожувати, забиратися в найглухіші джунглі й найдальші пустелі, — і знову настав кінець нашому спокою. То тут, то там мандрівники натрапляли на поодиноких представників драконячого роду — і влаштовували за ними справжню гонитву.
Одного чудового дня всі дракони Землі злетілися в тайгу, на далеку річку Тунгуску, на таємну раду та й вирішили полишити Землю, поки не знайдуть спільної мови з людьми.
Сказано — зроблено!
Однієї зоряної ночі всі дракони стартували з Землі в напрямку сузір'я Дракона. Поскільки їх було чимало, то вони трошки пошкодили тайгу при старті: обпалили та повалили дерева. Між іншим, ваші вчені вважають, що це впав, як вони його називають, Тунгуський метеорит і повалив дерева. Так знайте: це стартували дракони! А полум'я, котре дехто з людей бачив при цьому на небосхилі, виривалося з їхніх пащ. Адже дракони літають не за допомогою крил, як думаєте ви, а хвостами вперед, наче ракети, і при цьому вивергають полум'я. Крила нам — замість стабілізаторів, а оці ось рогові лусочки й щитки, — Мінімакс виразно поляскав себе по голові та спині хвостиком, — захисний шар, що згорає, коли ми долаємо атмосферу.
— Ой, як цікаво! — вихопилося в Лізки, очі якої аж світилися в півтемряві халабуди. — Майже так, як у наших космонавтів!.. А далі, що було далі?
— Коли дракони долетіли до сузір'я, вони знайшли там невеличку планетку, дуже схожу на Землю, й оселилися на ній.»

Помітно, що Анатолій Костецький намагався захистити своїх читачів від згубних звичок куріння та пияцтва.
Не знаю чи зупинить дітей від спроби куріння досвід кишенькового дракончика, але Костецький присвятив цьому випадку аж 5 сторінок (розділ 7, с.41-45) і закінчує його так: «Він ще досі почував себе страшенно гидко після куріння, тож відразу заприсягнувся яйцем, з якого вилупився на світ, ніколи в житті більше не торкатися тютюну в будь-якому вигляді!»
Також Костецький коротко зобразив неприглядне життя, яке чекає на дорослого алкоголіка, на прикладі батька сусідського хлопчика, намагаючись відштовхнути дітей та їх батьків від алкоголю.

Натомість Костецький недокучливо пропагандує зарядку. Якщо у першому розділі Олег робив зарядку через нехочу, "для батьків", то потім вирішив робити зарядку "для себе":

«Мінімакс махнув колючим хвостом на Олега. — Чого він «ящіркою» дражниться! Я ж не кажу йому нічого образливого, хоч він теж не Котигорошко чи, скажімо, не Добриня...
Крити було нічим. Олегові справді до могутньої статури наших славетних казкових богатирів було дуже далеко. Худющий — аж кістки полічити можна! — він ще й горбився так, що лопатки випиналися з-під майки, наче з них ось-ось вибрунькуються крила.
Влучне спостереження нікчемного дракона не просто образило хлопця, а й змусило замислитися. Він зразу ж дав собі слово зайнятися зарядкою вже не для батьків, а в першу чергу для себе.»

Багато чого у повісті сподобалося, але є і те, що не сподобалось, і що на мій погляд заважає цій книзі стати класикою дитячої літератури і переходити від батьків до дітей, - це засудження підприємництва, як злочину. Якби згладити ці моменти, то книжка залишалася б сучасною у всі часи.

На роль негативного персонажа автор поставив жінку-шахрайку Ізольду Сократівну (див. розділ 3, 4). Те, як вона заволоділа домом одинокої бабусі, справді злочинно. Але далі автор наполегливо розвиває думку про «нетрудові доходи» цієї жіночки, які на наш сучасний погляд є чесним підприємництвом. Чомусь не хочеться, щоб дитина після прочитання цієї книги вважала, що виростити квіти і здати їх не у магазин за копійки, а продати самому на ринку за справжню ціну – це злочин. Або зібрати порожні пляшки після святкування, відвести їх у «Склотару» і отримати за це гроші – це «нетрудові доходи», походження яких доведеться переховувати від міліції. Ну і третій шлях злочинного збагачення Ізольди Сократівни – перепродаж магазинний яєчок під виглядом домашніх у тридорога. І нібито на всьому цьому вона заробила багацько грошей, які тримала у банках і витрачала тільки потайки, побоюючись міліції.

От як можна сучасній дитині читати таке:

«Як їй це не було прикро, але в нашій країні приватних банків нема, та й не може бути. Якщо у вас є зайві трудові гроші, ви можете тримати їх у будь-якій із численних ощадкас. Ізольда ж ощадкаси обминала десятою дорогою, бо гроші, які вона мала, були далеко не трудові. От вона й надумала влаштувати собі свій власний потаємний «банковий банк», як Ізольда його називала............Ще сподівалася вона придбати для підрахунку грошей мінікомп'ютер, та зіткнулася з непередбаченими труднощами: комп'ютери, як виявилося, продавали тільки державним установам та організаціям. Такий хід справ трохи образив Ізольду: ач які! Звичайні школярі, яким іще треба таблицю множення вчити, — і ті можуть собі спокійно й безкоштовно обраховувати свої задачки на комп'ютерах, а вона, можна сказати, — мільйонерша, мусить користуватися допотопною рахівницею!»

Для чого ж Ізольді стільки грошей, якщо витрачати їх відкрито вона все одно боїться?

«А я хочу, аби моєму сину Бобчикові гарно жилося, от і збираю грошики. Може, хоч йому долю полегшу.
— Еге, полегшите! — презирливо каркнув Креня. — Та він у вас скоро на той світ відбуде, бо пиячить без просипу. І, до речі, — за ваші ж грошики.
— Не каркай, клятущий! — схлипнула Ізольда, почувши правду про свого синулю, яку старалася приховувати навіть від самої себе. — Він покине, я знаю, покине! От побачиш!
— Так він вам і покине! От коли б заробляв гроші трудом, потом і мозолями власними, тоді, може, й кинув би. А так — легкі набутки, нечесні, нетрудові, — і пропивати легко.»

Після цієї розмови Ізольда вирішила не давати синові грошей і ворон умовив її відписати їх товариству по охороні природи на утримання диких птахів. Потім вона правда пошкодувала, про таку необачність, але було вже пізно.

"Мінімакс - кишеньковий дракон" - добра пригодницька казка для молодших школярів.

У цій книзі є ще три повісті, але ми прочитали поки що тільки про Мінімакса.
"Хочу летати"
"Суперклей Христофора Тюлькіна, або «Вас викрито — здавайтесь!»
"Мінімакс - кишеньковий дракон"
"Все - як насправді"

СообщениеДобавлено: 24 май 2015, 18:51 
Лучезарная WOMAN

Іще читали дві протипожежні книжечки.

Малята! Ви будьте з вогнем обережні і вивчіть всі правила протипожежні!

"Козенята і вогонь" Тетяна Коломиєць почитати можна тут - http://chytanka.com.ua/ebooks/index.php ... url_id=600

"Сірничок" Грицько Бойко почитати можна тут - http://chytanka.com.ua/ebooks/index.php ... url_id=970

Сучасне видання книжки "Сірничок" від видавництва "Веселка" в магазинах зараз придбати можна, а от "Козенята і вогонь" - не зустрічала.

Изображение Изображение Изображение

СообщениеДобавлено: 24 май 2015, 18:53 
Лучезарная WOMAN

Зараз я читаю дитині «Пригоди Еміля з Льонеберги» Астрід Ліндґрен, а вона мені «Пригоди Мицика і Кицика» Чеповецького.

Вся серія книг від Видавництва «Школа», в яку входять і «Пригоди Мицика і Кицика», виявилася вдалою для самостійного читання першокласниками. Крупний шрифт, білий цупкий папір, половину майже кожної сторінки займають ілюстрації, що полегшує дитині завдання пробиратися крізь товсту книгу. Формат А5, який зручно тримати дитині в руках. І веселі історії, які спонукають читати далі і далі.

«Пригоди Еміля з Льонеберги» від видавництва «Махаон» для самостійного читання першокласникам не підійде. Дуже довгі речення, великі розділи, величезний формат книги і т.ін. Емілю п’ять років, але мені здається, що ця книжка викликає більший інтерес не у його однолітків, п’ятирічний дітей, а у школярів молодшої і середньої школи, і у дорослих. Дітям молодше п'яти років не раджу. Я пробувала читати цю книгу дитині років з 4, але вона сприймала її без особливого захоплення. Зараз, коли їй майже 7, слухає з цікавістю, сміється і просить продовжувати читання. А для розуміння і запам'ятовування деяких подій, які описуються в книзі, можна і іще трошки подорослішати. Як дівчата вже згадували вище, для дітей 10 років також буде цікавою.

Изображение Изображение

СообщениеДобавлено: 29 май 2015, 02:01 
Лучезарная WOMAN

Мені було цікаво познайомитися з творчістю Еріха Кьоснера - класика німецької дитячої літератури.

Подивилися мультфільм за його книгою "Дві Лоти" - https://toloka.hurtom.com/viewtopic.php?t=21304
Сподобалось.

Изображение

А це його книги:

Изображение Изображение Изображение Изображение

[url]calvaria.org.ua/press.php?press_id=811

СообщениеДобавлено: 29 май 2015, 11:08 
Лучезарная WOMAN

Дитячий Кінофестіваль крокує містами України. У Запоріжжі з 29 травня до 7 червня.

Поспішайте, ще можна зареєструватися на їх сайті і отримати безкоштовні квитки.

http://www.childrenkinofest.com/program/tickets

У програмі:
"Пінокіо"
"Буча"
«Пісні моря»
«Йорген+Анна=Любов»
«Едді, вперед!»
«Хлопчик-мураха»
«Фелікс»
«Белль і Себастьян»
«Найкращі українські мультфільми»

http://www.childrenkinofest.com/home
Изображение

СообщениеДобавлено: 08 июн 2015, 17:45 
Лучезарная WOMAN

Книжка "Ходить котик по лавочці" з першими забавлянками для дітей від видавництва "Колесо" : примовлялки для масажиків, при годуванні, купанні дитини і т.ін. У книжечці є ноти для пісень, а на сайті видавництва ці пісеньки можна послухати -

http://www.kolesopublishing.com.ua/inde ... yk_uk.html

Книжечка допоможе батькам, бабусям і дідусям максимально використати кожну хвилину під час пеленання, купання, годування своїх дітей та онуків для їхнього фізичного та психологічного розвитку. Саме через примовлянки і забави, що зібрані у цій книжечці, відбувається емоційний контакт немовляти з найближчими людьми, маля набуває нових навичок і пізнає світ. А коли діти підростуть, герої кумедних віршиків і пісеньок — веселі звірята, а також дівчатка та хлопчики, що мешкають у різних куточках нашої мальовничої України, — розкажуть юним читачам про звичаї та традиції свого краю.

64 сторінки
175х210 мм
тверда палітурка

Изображение Изображение

СообщениеДобавлено: 13 июн 2015, 16:43 
Лучезарная WOMAN

Хіт цього тижня у нас мультики про бджілку Майю. Подивилися спочатку повнометражний мультик, а потім серіал. А потім ... дитина попросила знову увімкнути повнометражний мультфільм.

Повнометражний мультик toloka.hurtom.com/viewtopic.php?t=63176
Серіал toloka.hurtom.com/viewtopic.php?t=47915

І частинка серіалу 1975-1982 років:
toloka.hurtom.com/viewtopic.php?t=11237
toloka.hurtom.com/viewtopic.php?t=38179

Книжки про життя бджіл

"Щоденник Миколки Синицина" Микола Носов, видавництво "Махаон"
На відміну від інших творів Носова, ця книжка більш пізнавальна, ніж розважальна. Велика частина книги присвячена тому, як школярі будують вулик і спостерігають за життям бджіл, ставлять різні експерименти, щоб зрозуміти поведінку цих комах. Є і типові для Носова кумедні випадки, які трапляються з дітьми, але їх менше, ніж зазвичай.

Враження від книги мені зіпсував останній розділ з листом від "піонерів-колгоспників" до "міських піонерів", в якому сконцентрована вся сутність радянського суспільства, з його поділом на колгоспників і міських, з "догоним и перегоним", зі споживацьким відношенням людини до природи, з орієнтиром на те, що діти повинні весь час батрачити на благо держави. Неприємний такий фінал.

Якщо закрити на це очі, то можу порадити цю книжку дітям, які цікавляться життям комах.

Ілюстрації кольорові, але їх мало і вони дуже прості; життя бджіл ілюстрації зовсім не відображають

почитати старе видання можна тут - chytanka.com.ua/ebooks/index.php?action=url%2Fview&url_id=1143

"Пригоди маленької бджілки" Вадим Бурлак
почитати можна тут - chytanka.com.ua/ebooks/index.php?action=url%2Fview&url_id=236

"Пригоди бджілки Майї", видавництво "Навчальна книга - Богдан"
Нажаль, з чорно-білими ілюстраціями. А таку історію хочеться читати з яскравими малюнками симпатичних комашок.
(удалена реклама)
почитати можна тут - toloka.hurtom.com/viewtopic.php?t=47880

СообщениеДобавлено: 09 июл 2015, 11:29 
Лучезарная WOMAN

Дуже сподобалася ідея того, як пояснити дитині, що все велике може бути і малим.
"Книжечка-розглядалочка. Допоможе малечі зрозуміти поняття "велике" та "мале" і розкриє таємницю, як велике стає малим)))
Порозглядати і почитати можна за посиланням
http://bugara.kiev.ua/archives/2092 ."

А тут ця книжечка англійською http://bugara.kiev.ua/archives/2133.
Стане у пригоді тим, хто навчає дітей англійської мови. Прості коротенькі речення і слова, що повторюються у тексті.

Тут можна більше прочитати про цю книжку - http://www.barabooka.com.ua/knizhka-pro ... i-navpaki/

Изображение Изображение

СообщениеДобавлено: 09 июл 2015, 11:36 
Лучезарная WOMAN

Для дітей, які вивчають німецьку мову в Україні, з'явилася чудова можливість придбати декілька книжок німецькою мовою.

Видавництво "Дж.Дж.Агенція" надрукували книжки Міри Лобе, Ульріке Мочіуніг, Зузі Геммерлеа, Оссі Гайлек не тільки у перекладі, а і мовою оригіналу.

Побачила ці книжки у інтернет-магазині

Изображение Изображение
Изображение Изображение
Изображение Изображение

Изображение Изображение
Изображение Изображение
Изображение Изображение

Изображение Изображение
Изображение Изображение

Изображение Изображение
Изображение Изображение

СообщениеДобавлено: 09 июл 2015, 11:39 
Лучезарная WOMAN

Включала доньці слухати "Принц і злидар" Марк Твена. Читати самостійно таку книгу в 7 років ще не по силам, а послухала донька з інтересом і задоволенням. Книга довга, ми тиждень слухали. Я б її порадила дітям 10-12 років, тому що деякі моменти дитина 7 років, можливо, ще не розуміє.

Послухати можна тут - https://www.youtube.com/watch?v=YZjAmdvIEQ8

СообщениеДобавлено: 09 июл 2015, 11:41 
Лучезарная WOMAN

Познайомилися днями з книжечками "Як козаки..." від видавництва "Казка".

Це не просто мультфільм на папері, це чудово завіршовані пригоди наших улюблених героїв.

Одну з них -"Як козаки на весіллі гуляли" - дитина мені вже прочитала. Дякую Тетяні Дегтярьовій за такі чудові вірші до цього мультфільму.

Завантажили на толоці - toloka.hurtom.com/viewtopic.php?t=57064

Аудіокнижки - ar25.org/article/dityam-pro-kozakiv-audio.html

(Удалена реклама магазина)

СообщениеДобавлено: 12 июл 2015, 08:36 
Лучезарная WOMAN

Подивилися нещодавно сімейний фільм "Старі леви".
Дитину захопило. Коли нам, дорослим, було смішно дивитися на гіпетрофовані зйомки оповідань дідусів, дитина дивилася абсолютно серйозно і навіть зупиняла фільм, щоб перекрутити назад моменти, які ми своїми хіханьками завадили їй спокійно подивитися.

завантажити можна тут - https://toloka.hurtom.com/viewtopic.php?t=20480

Коли після цього читали книгу "Історія запорозьких козаків для веселих дітлахів", в якій два дідуся-козака потоваришували з хлопцем, то донька сказала, що уявляє їх схожими на дідусів і хлопця з цього фільму.

Изображение Изображение

СообщениеДобавлено: 12 июл 2015, 13:40 
Лучезарная WOMAN

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение

Поки українські видавці змагаються за прихильність читачів «Маленького принца», друкуючи його у різних форматах і з різними ілюстраціями, я взяла в бібліотеці книжку, щоб перечитати і визначитися, які з запропанованих ілюстрацій відповідатимуть моїми уявленям про цю історію.

Прочитала я книжку за день, і навіть не знаю дітям якого віку її адресувати. Хоча у присвяті і на початку книги Антуан де Сент-Екзюпері часто звертається до маленьких читачів, та і книжку я взяла у дитячому відділі бібліотеки, але на мою думку вона адресована дорослим, щоб вони побачили себе очима дитини, щоб частіше прислухалися до дітей і цінували їх присутність біля себе. А для дитини місцями книжка буде звучати, як довідник-визначник по світу дивних дорослих, місцями, як книжка про дружбу і прив’язаність. Взагалі із «Маленького принца» можна було б виділити декілька окремих історій для дітей: історію з малюнками, які не розуміють дорослі, історію дружби принца з лисом, історію боротьби з баобабами. А з якого віку дітям буде цікаво прочитати всю книгу від початку до кінця не знаю.

Інколи мені здавалося, що Маленький принц – зовсім не дитина. Наприклад, в історії з коханням до Ружі, він поводиться зовсім не по-дитячому. У своїх стосунках з Ружею маленький принц уявлявся мені зовсім дорослим. Дитячі закоханності, які я спостерігаю у житті, виглядають зовсім по-іншому. Тоді в мене, як у всякого поважного дорослого виникало питання: «Так скількі ж років Маленькому Принцу?» і однозначної відповіді собі на це питання я так і не дала.
Особливо не дитячим вважаю кінець історії, який я зовсім не пам’ятала до того, як перечитала днями цю книжку. Книга закінчується самогубством маленького принца, який свідомо просить гадюку вбити його. Цю сцену Антіан де Сент-Екзюпері прикриває сподіваннями людства на життя після смерті і словами «Я зроблюся наче мертвий, а насправді воно буде не так...Розумієш, це дуже далеко...Я не можу взяти з собою своє тіло. Воно заважке. А все це буде так, наче покинеш свою стару оболонку. Нема чого шкодувати за старими оболонками... Це буде так любо...». А мені зовсім не хотілося б, щоб у дітей формувалося таке уявлення про самогубство. Дорослий читач може сприймати цю сцену по-іншому. У мене особисто такий фінал викликав думки про дитячу смертність. Про те, що треба берегти наших маленьких принців, які з’являються в нашому житті і можуть покинути нас зовсім несподівано.

Щодо якості видання. У мене в руках була книжка, надрукована у видавництві «Кальварія», у 2007 році. Переклад Леоніда Кононовича, текст повний. Ілюстрації Антуана де Сент Екзюпері. Папір офсетний, цупкий, формат 150х210 мм. Щодо ілюстрацій, використаних в цьому виданні, у передмові написано, що видавці використали акварелі автора з найпершого видання «Маленького принцу», яке побачило світ у США у 1943, і що ці ілюстрації відрізняються від тих, які було надруковано у Франції в 1945 році і які потрапили звідти у українські видання. Фредерік д'Аґе пише, що "американські" ілюстрації більш легкі, в них помітні мазки пензлика і гра відтінків. А у виданнях після 1945 року вони зникли, тому що видавець підсилив кольори, які видалися йому блідими. При цьому зникли і деякі деталі.

А на «Читанці» можна почитати букіністичне видання - http://chytanka.com.ua/ebooks/index.php ... url_id=259
Переклад Анатолія Жаловського, 1976 рік, видавництво «ЦК ЛКСМУ Молодь».

Аудіокнига за виданням з перекладом Анатолія Жаловського - https://www.youtube.com/watch?v=NRKyZEvSfkg

Сучасні видання «Маленького принца»:

1. видавництво «Кальварія»
Ілюстрації: Антуан де Сент-Екзюпері (кольорові)
Переклад: Леонід Кононович
Формат: 150х210 мм
Обкладинка: тверда
http://www.calvaria.org.ua/book.php?isbn=9666631814

2. видавництво «А-ба-ба-гала-мага»
Ілюстрації Владислава Єрко
Переклад: Олега Жупанського за редакцією Анатоля Перепаді та Івана Малковича.
(Не знаю чи повний текст у цьому виданні.)
Формат: 280х280 мм

Зазирнути в книжку можна тут - http://ababahalamaha.com.ua/uk/%D0%9C%D ... 0%BD%D1%86

Іще розвороти можна подивитися тут - http://mama.pl.ua/index.php?showtopic=3806&page=43

[url]http://abababooks.com.ua/main-book/malen-kij-princ.html#sthash.LuOMwYbC.dpuf

3. видавництво «Махаон» і «Кальварія»
Ілюстрації: Антуан де Сент-Екзюпері
Формат: 235Х260 мм
http://shop.machaon.kiev.ua/eshop/id259127
http://www.calvaria.org.ua/book.php?isbn=9789666633302
розвороти можна подивитися тут - [url]http://mama.pl.ua/index.php?showtopic=3806&page=47

4. видавництво «Махаон»
Ілюстрації: Антуан де Сент-Екзюпері
Формат: 165х215 мм
Обкладинка: інтегральна (ближче до м'якої, ніж до твердої)
http://shop.machaon.kiev.ua/eshop/id375710

5. видавництво «Час майстрів»
Ілюстрації Анни Сілівончік
Переклад Анатоля Перепаді
Формат: 205х240 мм
http://chasmaistriv.com.ua/catalog/340/ ... se_id=8433
Зазирнути в книжку можна тут - http://www.chytomo.com/issued/malenkij- ... suprovodom

6. видавництво «Навчальна книга – Богдан»
Ілюстрації: Антуан де Сент-Екзюпері (чорно-білі)
Формат: 130х200 мм
http://bohdan-books.com/catalog/book/108397/
Зазирнути в книжку можна тут - http://bohdan-books.com/upload/iblock/9 ... f81abc.pdf

7. видавництво «Навчальна книга – Богдан»
Ілюстрації: Антуан де Сент-Екзюпері (чорно-білі)
Формат: 130х200 мм
Обкладинка: М'яка
http://bohdan-books.com/catalog/book/108398/
Зазирнути в книжку можна тут - http://bohdan-books.com/upload/iblock/f ... 931627.pdf

СообщениеДобавлено: 16 июл 2015, 11:42 
Лучезарная WOMAN

І про саму книжку напишу трошки. Прочитала дитині «Історія запорозьких козаків для веселих дітлахів».

Побачивши таку назву, я чекала на викладену у хронологічному порядку історію запорозького козацтва, оформлену у цікаву для дітей розповідь.
Натомість – це скоріше збірка окремих козацьких казок, легенд, байок і розповідей про справжні козацькі звичаї, які автор з'єднав між собою загальним сюжетом про подорожі хлопчика Власика, який втік із дому і йшов на Січ, щоб стати козаком, і двох старих козаків-характерників (козаків-чаклунів).

Початок історії з одного боку сповнений чарів, якими старі козаки дивують хлопця, а з іншого боку смутку, бо розповідь про козацтво починається з того, що цариця ліквідувала Запорозьку Січ. Такий початок мені не сподобався. Розповідь старих козаків про знищення Січі безсила, зі складеними крилами (С.7-9). Починається вона з діалогу хлопчика і козаків:
- Навіщо мені до дому, я на Січ іду.
- Не трапиться тобі, серце, Січі в вічі глянути. Місяць тому зробила нас цариця сиротами, розвіяла по світу гніздо козацьке.
Козаки співають тужливі пісні про це і роняють сльозу. А потім вирішують Власика «поводити шляхами козацькими, розповісти все, чим жили запорожці, чого бажали, про що мріяли...Всю історію Війська Низового Запорізького розповімо тобі: про славних отаманів, гетьманів повідаємо, щоб знав ти все та іншим розповідав...».

Автор, мабуть, хотів дати надію на відродження козацтва у таких маленьких хлопчиках, які, як Власик, будуть марити козацтвом, збережуть цю іскру прагнення до волі у своїх серцях і стануть достойними нащадками.

Але історія козацтва в нього не вийшла. Проте вийшла казка, в яку вплітаються збережені козацьки казки і думи, пісні і легенди. Є трошки історій про козацький побут на січі, є окремі згадки про деякі битви і походи. В книзі викладено міфи про походження козаків, про те звідки у степу взялися кам’яні могили і кам’яні баби, пороги на Дніпрі, чому козаки стрижуться під макітру або залишають оселедець. Легенда про те, як козаки прийняли християнство. Є і розповіді про справжні козацькі звичаї. Наприклад про те, як на січ дітей приймали, і як проводжали «на пенсію» старих козаків, про те, як козаки одягалися і про козацьке судочинство, про те, як козаки ховали і шукали скарби. Є байки про козака Мамая, Голоту, Свирида Хропка, Івана Підкову та Якова Шаха, Богдана Мікошинського, Івана Сулиму.

Все це оформлено у розповіді діда Базікала і діда Кахикала. Читається книжка дещо сумбурно, тому що відсутній чіткий взаємозв’язок між розповідями, і герої цих оповідань постійно змінюються, але загалом книжка цікава і аналога їй, який би підходив для першого знайомства дітей з козацькими звичаями і історією козацтва я поки що не знайшла.

Сучасне видання можна придбати у видавництві «Світ»

Стареньке – почитати на «Читанці» http://chytanka.com.ua/ebooks/index.php%E2%80%A6

Буктрейлер - http://www.youtube.com/watch?v=dEMs8xbS8Yk

Изображение

СообщениеДобавлено: 28 июл 2015, 15:10 
WOMAN-UA

Взяла собі Артура перші дві книги почитати, так старша доня відібрала, сказала, я заберу до бабусі читати...

Изображение

Изображение

Мова: українська
Автор: Люк Бессон
Місце видання: Київ
Видавництво: Махаон

Оцифровано на Толоці: http://toloka.hurtom.com/viewtopic.php?t=44240

СообщениеДобавлено: 08 авг 2015, 21:48 
Лучезарная WOMAN

У Запоріжжі батьки об'єднуються і зустрічаються, щоб у дітей була змога спілкуватися українською.

http://pravda.in.ua/news-zaporozhye/u-zaporizhzhi-vidkrili-klub-dlya-ukrainomovnih-doshkilnyat/

Розклад зустрічей дитячого клубу "Солов'ята" у Facebook - https://www.facebook.com/groups/1013070615371993/

Изображение

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 183 ]  На страницу Пред.  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа