Если Вам не пришел код активации на форуме, свяжитесь с администрацией сайта по эл.адресу womanzp(собачка)yandex.ru, указав в письме свой ник, чтобы мы активировали его вручную. Или же каждые два дня все ники будут активированы автоматом.
Я: Любимая жена
Детки: донечки
Знак зодиака: Весы
Вікіпедія:
Цитата:
День святого Миколая (також Свято святого Миколая, у народі — День Миколи, Зимовий Миколай) — це день святкування та вшанування пам'яті Святого Миколая у католиків та православних. Ті церкви, які дотримуються юліанського календаря, відзначають свято 19 грудня за новим стилем (у 20-21 століттях), а ті, що дотримуються григоріанського календаря — 6 грудня. В Україні, за традицією, в цей день батьки вночі кладуть дітям подарунки під подушки, зберігаючи у таємниці свою причетність до подарунків, для того, щоб діти вірили у чудо, звершуване святим Миколаєм і вчилися милосердя в святого. В пам'ять про милосердя святого Миколая, в цей день відзначається Міжнародний день допомоги бідним. Святий Миколай був багатою людиною і дбав про бідних людей тих часів. Найбільш імовірно, що традиція дарувати подарунки пішла від відомого випадку, коли один збіднілий чоловік не міг забезпечити своїх трьох доньок приданим. За тамтешніми звичаями, вони не змогли б вийти заміж, і, якщо б їм не вдалося знайти роботу, то довелося б стати повіями. Миколай, у той час ще не єпископ, дізнавшись про це, вирішує скористатись батьківським спадком щоб зарадити біді. Протягом трьох ночей він пробирався до убогої хатини та щоразу закидав крізь вікно у кімнату, де ночували сестри, шмат золота — на придане для кожної з дочок. Крім того, святий Миколай бажав, щоб ті три дочки не знали хто їм закидав це золото. Ймовірно, ця традиція пішла з середньовічної Німеччини, де напередодні свята батьки презентували дітям новий зимовий одяг. З часом це почали робити таємно, вночі, щоб діти вірили в чудеса святого. Згодом почали також дарувати ласощі: горіхи, сухофрукти та особливі солодкі хлібці з сушеними грушами; шкільне приладдя, іграшки, які клали в нові чи начищені та відремонтовані старі черевики, які ставили поблизу камінів, чи у панчохи, які вішали на каміни. Діти вірили, що святий саме через камін закидає в дім подарунки. Неслухняних дітям клали в'язку різок. Вважалося, що імена тих хто гідний чи не гідний подарунка записувалися в Золотій книзі, якою володів святий Миколай. Діти також часто вірили, що Миколай приходить з осликом, який допомагає йому. Тому вони клали поруч зі своїм взуттям моркву для нього. Вважалося, що віслюк веде свій рід від осла, на якому Ісус Христос святково в'їжджав у Єрусалим напередодні Розп'яття. В деяких країнах Миколай має також інших супутників. У Австрії напередодні свята містами бігає чортівня, яку згодом, розганяє святий Миколай, вирушаючи роздавати подарунки. В Чехії вірять, що святого супроводжують чорт і ангел: кожен з них має книгу, де занотовуються добрі і погані справи дитини, на основі яких святий вирішує, чи гідний малюк подарунків. В Голландії діти вірили, що святитель щороку приїжджає в Роттердам на кораблі з Іспанії, яка уособлювала «теплі країни». Миколай в'їжджав у місто на коні у супроводі «Чорних Пітів» — помічників-негренят, — у червоному облачанні католицького єпископа й з єпископською палицею, і, їздячи країною, дарував подарунки. Сьогодні на основі цієї легенди щороку відбувається театралізоване дійство. З часом діти почали писати листи святому, в яких перелічували добрі справи, просили пробачення за погані і писали, який саме подарунок хочуть отримати.
З Німеччини звичай розповсюдився на сусідні країни — Австрію, Нідерланди, Чехію, Словаччину, Польщу, звідки він, ймовірно, перейшов на українські землі. Це підтверджується тим, що в Україні звичай класти дітям подарунки під подушку зберігся передовсім на Правобережній Україні, яка свого часу перебувала під Річчю Посполитою. В Західній Європі, в часі Реформації, коли засуджувалося шанування святих, в протестантських країнах святий Миколай був замінений новонародженим Ісусом, відповідно, подарунки, саме від його імені, стали даруватися на Різдво Христове. З приходом Контрреформації, традиція дарувати подарунки від імені Миколая відродилася, однак, була вже міцно прив'язана до Різдва. Згодом, образ святого Миколая перестав асоціюватися напряму зі святим, перетворившись в міфічний та комерціалізований образ Санта Клауса. В Україні подібна практика не прижилася через те, що вона в той час належала Польщі та Росії, традиційно католицькій та православній державах, де ні про яку Реформацію не було й мови. З приходом на більшу частину українських земель радянської влади, святий Миколай, як і всі інші релігійні символи, був витіснений. Згідно з постановою ЦК КПРС від 1937 року на заміну йому прийшов Дід Мороз, який дарує подарунки на Новий Рік. На Західній Україні, натомість, традиція збереглася, адже ці землі належали СРСР значно менший проміжок часу, за який встигла відбутися лише одна зміна поколінь, чого недостатньо для переривання традиції. а давньою українською традицією, старші господарі села на свято збиралися, щоб зварити пшеничного пива. Влаштовувалася гостина, після якої всі весело з піснями їздили на санях довкола села. Дітям цього дня дарувалося особливе печиво — миколайчики. На Харківщині існував звичай святкувати триденні Миколині святки, на які варили кутю і узвар, щоб у наступному році забезпечити врожай на жито й плоди. На всій території України влаштовували заздравні обіди на честь Миколая Угодника з приготуванням ритуального пива й медів. На Поділлі цього дня чекали «полазника» — чоловіка, який першим зайде до хати, що віщувало багатство й щастя протягом року. Також, через подвір'я мав пройти хазяїн, дати худобині їсти й привітати її словами: « Дай, Боже, добрий день, щобись худібонька здорова була та й я з тобою ще й зі своєю дружиною! » На Київщині ґазда, прийшовши цього дня із церкви, брав миску зі свяченою водою, паляницю з грудочкою солі, квача з різного зілля, ішов кропити господу, худобу та збіжжя, примовляючи: « Святий Миколай, помилуй та сохрани нас від усякого лиха! » В незалежній Україні образ святого Миколая і традиції дарувати подарунки відроджуються. Російський Дід Мороз, американський Санта Клаус, фінський Йоулупуккі та відповідних персонажів в інших країнах розглядаються як аналоги вітчизняного Святого Миколая[Джерело?]. У школах напередодні свята проводяться уроки, на яких дітей вчать писати листа святому Миколаю. 6 червня 2006 року Президент України Віктор Ющенко підписав указ № 481/2006 «Про заходи щодо відродження традиційного народного мистецтва та народних художніх промислів в Україні», що передбачає, зокрема, опрацювання питання створення комплексу «Садиба Святого Миколая» в Івано-Франківській області з Будинком творчості народних майстрів Національної спілки майстрів народного мистецтва України[1]. У 2010 році президент Віктор Янукович доручив уряду передбачити в держбюджеті на 2011 рік кошти на будівництво Маєтку святого Миколая в національному природному парку «Гуцульщина»[2]. У цей день багато молодіжних та юнацьких організацій проводять багато благодійних акцій для сиріт. Так, у Львові щороку проходить акція «Миколай про тебе не забуде!»: в місті організовується «Фабрика святого Миколая», куди жителі приносять подарунки та пожертви для сиріт; активісти акції ввечері 18 грудня та 19 грудня розносять їх дітям[3]. Пласт щороку збирає кожен курінь та готує велику програму для дітей-сиріт та інвалідів. До свята приурочуються й інші події. Так, у Львові, традиційно саме 19 грудня, на Миколая, відкривають різдвяну ялинку[4]. Президент України, з нагоди свята, звертається до співвітчизників з вітанням[5].
Я Святого Миколая, Дуже-дуже добре знаю. Він на свято в чобіток Для слухняних діточок Має у своїй торбинці Найприємніші гостинці. Святий Миколай А. Курдидик Ліс. Доріжка біла в полі. При дорозі, як бабусі, Верби бідні – сонні, голі, Казку шепчуть завірюсі. Мати випрядає пряжу. На печі дід плечі гріє, Він нам казочку розкаже Про царевича і змія. За хатами, де смереки, Виє вітер срібнодзвонно, Їде, їде хтось здалека На санчатах пароконко. І смереки шепчуть: «Їде!» Каганець стрибнув угору. - Мамо! Тату! Діду, діду! Хтось вже стукає знадвору! І смереки за хатами, І тополі – де стодола: - Їде, їде саночками До дітей Святий Микола. Зустріч В. Паронова З нетерпінням я чекаю – Нині свято Миколая. Як надворі стане темно, Він приходить потаємно. Ще ніхто його не бачив. Та у ліжечка дитячі Він кладе під подушки Подарунки і книжки. Хочу я побачить чудо І сьогодні спать не буду. Довго-довго я не спав: Все чекав, чекав, чекав… Починаю вже дрімати… Миколай зайшов в кімнату, Він схилився наді мною І лоскоче бородою. Щось тихесенько шепоче, Хочу я відкрити очі, Та не можу, мабуть, сплю. Миколая я люблю! У ніч святого Миколая І.Савицька Темна нічка за шибками. Сон на крилах вже летить. Небеса блистять зірками, Та Івасик ще не спить. У голівці сонні мрії… Хмари, небо, зорі, рай…. Білі ангели-лелеї, А між ними Миколай… На санчатах щедрі дари – Вже готове все як слід. Ангели стають у пари І злітають вниз, на світ… Миколай, дідусь старенький, Ставить дари на столі, А Івась питає неньки: „Ненечко, чи це мені?” Темна нічка за шибками Заглядає до вікон. Спить Івасик біля мами, Усміхаючись крізь сон… Лист до Миколая В. Паронова Любий Отче Миколаю, Ти усе про мене знаєш. З висоти небес спустися, Серця лагідно торкнися, Освяти його Любов’ю, Подаруй душі здоров’я. Буду чемна і слухняна, Все робитиму старанно. Хочу, Отче, як і Ти, Мир і Радість всім нести. Їде святий Миколай Я. Вільшенко В небі метушня і рух, Янголята працю мають: Он одні несуть кожух Для святого Миколая, Інші лагодять санки, Навантажують дарунки, Світять край шляху зірки, Шлють на землю поцілунки. Сів у сани Миколай В митрі й теплих рукавицях: - Янголику, поганяй, Щоб на землю не спізниться! Пара коників летить, Креше іскри підківками, Сяє сріблом, мерехтить Шлях, засіяний зірками. Дітвора ж гуде, мов рій, Жде на гостя нетерпляче: Хто був чемний. Той радій! Хто нечемний був, хай плаче! Миколай М.Пономаренко Через поле, через гай Йде до діток Миколай. У білесенькій торбинці Він для всіх несе гостинці. Миколай В. Паронова Ти сьогодні швидше спать лягай, Бо приїде в гості Миколай. Бачиш, перша зіронька горить – То вже Миколай до нас спішить. В нього коні білі, наче сніг, Борода сивенька аж до ніг, У сріблясті саночки сіда І за вітром в’ється борода. Миколай про діток знає все, Подарунки кожному несе. Має для дитячих подушок Подарунків повно – аж мішок! Лист до Святого Миколая Г.Черінь Святий Миколаю! Я тебе чекаю! Може, знати б ти хотів, Що собі бажаю На Різдво в дарунок? Навантажуй клунок. Перш за все хотіла б лялю, Найпишнішу в світі кралю. Потім зайчика м”якого – Сам вже вибери якого. Ще хотіла б я коня, Ще також хотіла б качку, Гуску, котика й собачку, Та не справжніх, тільки цяцьку, Щоб не їли забагацько. Принеси цікаву книжку Про кота, або про мишку, Про таких, як я, дівчаток, І з малюнком на початок. Ще б хотіла черевички Гарну блузку, дві спіднички, На голівку – синю стрічку, А найбільш – малу сестричку. Щоб її я доглядала, По годинах годувала І у возику возила, І ходить маленьку вчила… Любий Отче Миколаю! Я, звичайно, добре знаю, Що цей список – аж задовгий, Але ж Ти – незмірно добрий… Принеси мені гостинців, Скільки вміститься в торбинці: Ані мало, ні багато – Так, як скажуть мама й тато. Лист Миколаю Руслана Назаренко Під Миколаєм святим, у куточку, Я черевика свого залишу І всі побажання свої на листочку Дуже старанно йому напишу. Тихо молитву на ніч прочитаю, Знаю, він чує, десь поруч стоїть. Я йому пошепки пообіцяю Слухатись маму і Бога любить. В ліжечко тепле ляжу швиденько Очі закрию і буду чекать. Знаю він ходить тихо-тихенько В час, коли діти вже солодко сплять. Скрипнуть тихесенько двері в кімнату… Може, це сниться, а може і ні?.. Вранці ж дивлюсь – в черевичку багато, Дуже багато дарунків мені. Завтра в наш рідний край Завтра в наш рідний край Завітає святий Миколай, Принесе в своїй торбинці Для усіх дітей гостинці. Я святого Миколая У віконце виглядаю, Жду даруночків, благаю, Бо я слухав тата-маму. Мій Святенький Миколаю, Приходи скоріш, благаю. Я до тебе помолюся І тихенько пригорнуся. Щастя дай моїй родині І коханій Україні. Святий Миколаю Марійка Підгірянка Святий Миколаю, Прийди до нас з раю, Принеси нам дари Кожному до пари. Цукерки смачненькі, булочки пухкенькі, Книжечок багато Читати у свято. Лист до неба Н.Наркевич Гей, пошлемо листочок до раю: „Не забудь нас, Святий Миколаю! Не забудьте про нас, янголятка! – Вас прохають і хлопці й дівчатка. Завжди ми були чемні та милі, До садочка охоче ходили, Шанували матусю і тата, Любили сестричку і брата. Ми складаєм долоні маленькі У молитві до Божої Неньки, Тож гостей ми чекаємо з неба – А Антипка нам зовсім не треба!” Гей, напишем листочка до раю: „Ми чекаєм, Святий Миколаю! Ми чекаємо вас, янголятка!” А підпишемо: Хлопці й дівчатка. Святий Миколай Хто всім бідним помагає? Хто добра не забуває? Миколай! Будьте ж, діти, завжди чемні, Помагайте тим, хто темний, Тим, хто впав, подайте руку, Не вважайте то за муку. Любіть маму, любіть тата, Діда, бабцю, сестру, брата І любіть свій рідний край - Вас полюбить Миколай. Подарунки приготує, Всіх вас ними почастує. Треба лиш не забувать - Бога й рід свій шанувать Святий Миколай С.Майданська Він ходить від хати до хати, Питається мами і тата: Чи є у вас чемна дитина, Дівчатко мале чи хлопчина? Для кожного має в торбинці Найкращі у світі гостинці. А хто без кінця бешкетує, Тим чортик лиш різки дарує.
Легенда:
взяла з: http://luchankyzosh.at.ua/publ/iz_istoriji_svjat/ukrajinska_legenda_pro_svjatogo_mikolaja/3-1-0-36
Цитата:
То було дуже-дуже давно. Жив в однім краю, служив Господу Богу і людям єпископ Миколай. Усі знали, який він добрий та щедрий. Ще змалечку він ніколи не проходив повз людське горе. Був дуже тихим і незлостивим. Шанував своїх батьків. Молився, щоб у світі було більше справедливості, миру, добра й милосердя. Коли не стало батьків, Миколай роздав своє майно людям, а сам став священиком. Він зробив багато добра за своє життя. А як не хотів наживати слави на чужому горі, то робив усе таємно.
Жила одна бідна удова з маленькими дітьми. Скрутно їм було, голодно і холодно. Щовечора плакала жінка, але не знала, чим порятуватися. А одного ранку застилала ліжко, аж дивиться: під подушкою лежить вузлик, набитий грішми. Як вона здивувалася! А як зраділи діти! Адже тепер мама не буде плакати, а на свята й вони отримають подарунки й солодощі.
Помолилася жінка Богу, подякувала щиро за добро. Тільки пізніше здогадалася, що то все турбота Святого Миколая.
* * * Давно-давно, ще за княжих часів, відбулась ця історія. Пізно ввечері човном по Дніпру поверталася молода родина з гостин. Тато веслував, а мати з немовлям на руках задрімала. Аж тут дитина випала з материних обіймів! Як плакала молода жінка, як страждала! Дніпро, здається, навіки поглинув маля. Мати, мов чайка-небога, квилила на човні: «Святий Миколо, врятуй моє дитя!» Тільки диво могло порятувати дитину. Горю батьків не було меж. Аж уранці в соборі Святої Софії знайшли немовля. Воно було живе і чомусь тихенько посміхалося. Ніхто не знає, як воно опинилося у храмі. Батьки ж були понадміру щасливі! Художник із Києво-Печерської Лаври навіть намалював ікону за цією історією. А в Києві та й по всій Україні будували церкви в ім'я Святого Миколая.
Название: Рождественские сказки Святого Николая Оригинальное название: Veggie Tales Saint Nicholas Год выпуска: 2009 Жанр: Комедия, приключения, семейный, мультфильм Режиссер: Браен К.Робертс О Фильме: Это история о маленьком мальчике, которого позже все узнали как Санта-Клауса - святом Николае. С помощью милых песен и юмористических диалогов, развлекающих и детей, и взрослых, герои рассказывают историю о мальчике Николае, родители которого посвятили свои жизни, чтобы помогать другим. Когда они умерли, он решил узнать, кто он такой, и обнаружил, что его предназначение - помогать другим. Обращаясь к нескольким мировым легендам, Овощи показывают, как молодой Николай пользовался печными трубами, чтобы приносить дары нуждающимся. Вы увидите как самоотверженность может быть выгодной, и как с одного человека началась традиция подарков. Страна: США Продолжительность: 00:46:44 Перевод: Многоголосый + оригинал Файл: Качество: DVDRip Формат: AVI Видео: Xvid 640x464 29.00fp 1500 Kbps Аудио rus: MPEG Audio Layer 3 44Hz stereo 192kbps Аудио eng: MPEG Audio Layer 3 48Hz stereo 128kbps Размер: 616 Mb
Цікаве:
Художница Ксения Симонова родилась и живет в крымском городе Евпатория, где особенно почитают Святителя Николая. Согласно легенде, много столетий назад греческий корабль, шедший к крымскимберегам, попал в сильнейшую бурю и спастись было практически невозможно. Морякам ничего не оставалось, кроме как вознести свои молитвы к небесам и они стали молиться Святому Николаю о спасении. Святитель внял их молитве, он возник перед кораблем и усмирил сильнейший шторм. сения со своей творческой группой к празднику сняла фильм в жанре песочной анимации, который посвящен чудесам Святителя Николая Мирликийского. Ксения говорит, что фильм создавался легко, было ощущение как-будто кто-то руководил всеми ее движениями. Она очень надеется, что ее работа понравится маленьким и большим зрителям.
Нет. Не нужно. Мне кажется. Лучше рассказать, что тебе приснился Николай, который рассказал, что прощает, ведь тогда-то Маргаритка сделала так-то. Вспомнить хорошие поступки. Так, заодно, учим ребёнка прощать, быть добрым. Что его любят и ценят просто так. А не за что-то.
Маргарита сказала утром: "Таааа, я же говорила, что святой Николай и так подарок подарит".
Я: Мама
Детки: Пятерка сыночков)))
Знак зодиака: Козерог
А у нас неплохо воспитатели в садике придумали положили детям по вот такой конфете и самым непослушным по лозине)))Это в средней группе,а в яслях по такой конфете и по яблочку
Нет. Не нужно. Мне кажется. Лучше рассказать, что тебе приснился Николай, который рассказал, что прощает, ведь тогда-то Маргаритка сделала так-то. Вспомнить хорошие поступки. Так, заодно, учим ребёнка прощать, быть добрым. Что его любят и ценят просто так. А не за что-то.
Маргарита сказала утром: "Таааа, я же говорила, что святой Николай и так подарок подарит".
Мы щас дочке стараемся не давать сладочти и под подушку их не ложили ,купили типа батончика барни только в форме снеговика ну и игрушки,так она сказала "Я же говорила что Микорайчик сладости не приносит"))
Зарегистрирован: 12 дек 2012, 19:14 Сообщения: 6502 Откуда: город Z Медали: 17
Детки: сыночек и доченька
зачем? ведь суть в том что дети утром под подушкой находят сладости, а не в саду или школе... Просто с родителями была дискуссия, сошлись на том что нет смыла делать двойные подарки - и дома и в детском учреждении
Ну Святой Николай это не дед Мороз - не так уж и много праздников для деток, чтоб порадовать, удивить детвору. Мол они в саду послушные и Николайчик даже и сюда принес подарочек - научились дружить, играть, складывать игрушки, дежурить вместе и т.д.))
Детки: Сыночек
Знак зодиака: Овен
XWoman писал(а):
Ну Святой Николай это не дед Мороз - не так уж и много праздников для деток, чтоб порадовать, удивить детвору. Мол они в саду послушные и Николайчик даже и сюда принес подарочек - научились дружить, играть, складывать игрушки, дежурить вместе и т.д.))
+++++++++ Дома, то одно, а в саду-другое,их готовят к празднику, рисуют образ Николая, говорят, что он все видит, слушаются дети или нет, они верят Я за такие маленькие радости, нам сдать 25 грн, а у ребенка море счастья!
как бы это смешно не звучало, я взрослая тетя, но верю в чудеса в День Святого Николая!! еще с самого детства со мной в этот день случались очень приятные неожиданности, чудеса, которые никак не зависели от родителей! Повзрослев я не понимала как и почему, списывала все на совпадения и случайности... и чудес становилось все меньше... Так давайте же верить!)) я своим родным в этот день стараюсь не просто что-то под подушку положить (в нашей семье в подарок идут исключительно фрукты), а действительно постараться сделать что-то приятное в течении дня! так что верьте и будьте внимательны в этот день, может и у вас происходит чудо, пусть маленькое, но происходит!)
Девочки, по случаю приближающихся праздников сейчас можно со скидкой купить качественные импортные конфеты (Мишки Харибо, РиттерСпорт и т.п.) от официального поставщика. Не сочтите, пожалуйста, за рекламу... просто делюсь информацией. Всегда покупаю сластики только здесь. Сейчас у них акции "черная пятница" и скидка 60%.
В ЗП ще готуються до свята, але вже є тури:
День Святого Николая. Киев 2017 Праздничный Киев, Новогодняя Ярмарка, Фабрика Елочных Игрушек и сам Святой Николай - вот, что ждет нас в этот волшебный день! Праздничный Киев, Новогодняя Ярмарка, Фабрика Елочных Игрушек и сам Святой Николай - вот, что ждет нас в этот волшебный день! с 23 декабря, суббота по 24 декабря, воскресенье ВРЕМЯ: 06:00 - 19:00 Где: Киев, поездом из Запорожья Стоимость входа: 420 - 450 грн 23 и 24 декабря - Новогодние праздники в Киеве вместе с турами выходного дня "Глобус Украины"! Праздничный Киев, Новогодняя Ярмарка, Фабрика Елочных Игрушек и сам Святой Николай - вот, что ждет нас в этот волшебный день! Орг. сбор: 420 - 450 грн Киев День святого николая
За один сказочный день в Киеве мы: - пройдемся с экскурсией по заснеженным улицам украшенным к новогодним праздникам - посетим "Фабрику Елочных Игрушек" - приоткроем занавес на процесс их создания и росписи. Это одна из немногих фабрик, где нет автоматизированных процессов - все делается в ручную, с любовью. И в каждую игрушку закладывается маленькая частица души! - приобщимся к волшебству - пройдем мастер класс и распишем елочную игрушку сами - побываем в резиденции Святого Николая на Михайловской площади - пройдемся по новогодней ярмарке - где-то тут обычно прячется новогоднее настроение - всем сердцем поверим в чудеса - ощутим приближение Нового 2018 Года Программа тура одинаковая на 23.12 и на 24.12.2017: 0 день Выезжаем поездом из Вашего города (наш представитель едет поездом из Запорожья) 1 день 05:58 – прибытие поезда №72 Запорожье – Киев на Киевский вокзал. 06:00 - 07:00 - свободное время на завтрак 08:15 - нас ждет сказочная экскурсия на Фабрику Елочных Игрушек. Мы увидим своими глазами все этапы создания елочной игрушки, пройдемся по всем цехам производства, удивимся мастерству и трудолюбию местных художниц, ведь каждая игрушка уникальна, потому что создана в ручную. На территории фабрики расположен первый музей елочных игрушек в Украине! Здесь собрана удивительная коллекция разных украшений со всего мира. Отличным завершением экскурсии будет участие в мастер классе по росписи елочной игрушки под руководством опытной художницы. Мечты должны сбываться! 10:30 - возвышенные и одухотворенные выезжаем на автобусно-пешеходную экскурсию "Здравствуй Киев!". Нам предстоит знакомство с удивительным городом. Владимирский собор, Золотые Ворота, комплекс София Киевская, Михайловский Златоверхий собор, Площадь Независимости (Майдан), Памятник основателям Киева, Кабинет Министров, Верховная Рада, Площадь Славы, могила неизвестного солдата, мемориал «Памяти жертв голодомора», Набережная Днепра, Подол, Киево-Печерская Лавра (проездом) и многое другое. 13:30 - перед встречей со Св. Николаем нужно подкрепиться. Время на обед. 14:00 - посещение комплекса София Киевская. Нас ждет новогодняя ярмарка "Между двумя Колокольнями", мастер-классы для детей, развлекательные мероприятия, резиденция Святого Николая (по желанию за доп. плату). Свободное время в Киев (самостоятельное возвращение на вокзал) 19:17 – отправление поезда №72 Киев – Запорожье. 2 день Прибытие домой. Организационный сбор: взрослый - 450 грн + жд дети (до 12 лет) - 420 грн +жд дети до 6 лет - 60 грн (жд билет не нужен!!) Входит в организационный сбор: - транспортное обслуживание - экскурсия по Киеву - экскурсия на фабрику елочных игрушек - сопровождение - страховка Дополнительно оплачивается: - ж/д билеты Запорожье - Киев - Запорожье - плацкарт 370/420 грн, купе 540/650 грн в оба конца! - входные билеты в комплекс "София Киевская" - входные билеты в резиденцию Св. Николая - стоимость уточняется - мастер класс по росписи елочных игрушек - 30 грн (23.12.2017) и 70 грн (24.12.2017) за человека - личные расходы Группа из Запорожья едет по следующему маршруту: Выезжаем из Запорожья поездом №072 Запорожье - Киев в 17:41, прибываем в Киев следующим утром в 05:58 Выезжаем из Киева поездом№ 072 Киев - Запорожье в 19:17, прибываем в Запорожье следующим утром в 07:50 Обязательно взять с собой: - фотоаппарат - хорошее настроение - ВЕРУ В ЧУДЕСА! Предоплата - 250 грн за человека При отказе от поездки после 12.12.2017 сумма предоплаты не возвращается. Официальный сайт «Глобус Украины» http://goua.com.ua/ «Глобус Украины» в ВК https://vk.com/globusofukraine «Глобус Украины» в ФБ https://www.facebook.com/groups/globusUA/ Бронирование билетов осуществляется ЗАРАНЕЕ!, обращаться Вероника 067 600 74 92 Алена 050 180 29 24 Анютка 093 018 28 49
Ще заплановано свято в Глінці:
17 декабря
В наш дом Николай идет
Святой Николай приглашает маленьких и взрослых зрителей на светлое семейный праздник. Яркая познавательная программа "К нашему дому Николай идет" раскроет чудесный мир народных традиций, музыкальный колорит колядок и щедривок, подарит неповторимую энергетику украинского танца. Праздник Николая в концертном зале имени Глинки - это прекрасная возможность подарить семье художественный выходной!
Областная научная библиотека с 28 ноября
Фабрика Св. Николая
С 28 ноября в городе начинается свою работу традиционная Фабрика Св. Николая. С 15:00 каждый может присоединиться к этой благотворительной акции. Гостям и жителям города предлагают приносить вещи, обувь, книги, канцелярию и сладости, которые впоследствии отправятся к воспитанникам детских домов-интернатов. Также организаторы сообщают, что участники акции могут сделать материальный взнос на счёт благотворительного фонда «Промінь», или приобрести изделия ручной работы, вырученные средства с продажи которых также направят на помощь нуждающимся детям. Приносить вещи можно до 14 декабря в Областную научную библиотеку. Тут же расположится и ярмарка, на которой можно будет приобрести свечи ручной работы. Упаковка первой партии подарков пройдёт 15 декабря в 14:00, всё в той же научной библиотеке.