Женский сайт Запорожья WOMAN

Если Вам не пришел код активации на форуме, свяжитесь с администрацией сайта по эл.адресу womanzp(собачка)yandex.ru, указав в письме свой ник, чтобы мы активировали его вручную. Или же каждые два дня все ники будут активированы автоматом.

Текущее время: 23 июн 2025, 21:52

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Запорізька Книжкова Толока
СообщениеДобавлено: 18 авг 2015, 11:55 
WOMAN-UA

Медали: 17
БАОБАБочки форума (1) Детсоветка форума (1) Дружелюбие форума (1) Шеф-повар форума (1) Изюминка форума (1) Муза форума (1)
Похвастушка форума (1) Мама доченьки (1) За рассказ о родах (1) Будьмо! (1) Почетная мамочка (1) ТОП-100 (1)
Конкурс ретро игрушек (1) День Св.Валентина (1) Декабрьский марафон-2015 (1) ТОП-10 (1) SUРER-МАМА (1)
Я: Любимая жена
Детки: донечки
Знак зодиака: Весы
16-18 жовтня. Козак-Палац.

Про Толоку

З 2008 року в Запорізькому краю не проводилось жодного резонансного культурного заходу формату книжкового фестивалю. Разом з тим видавничі форуми та різноманітні книжкові виставки стали актуальними на тлі явищ та подій, що відбуваються в нашій країні. Запоріжжя сьогодні має стати форпостом українського слова, української думки, української книги та видавничої справи. Саме тому Асамблея діячів культури Запоріжжя та Центр мистецтв “АРТ-Простір” заснували фестиваль “Запорізька книжкова толока”. Оскільки саме культура гуртує та об’єднує націю, «Запорізька книжкова толока» сприятиме інтеграції громади регіону до загальноукраїнського та міжнародного читацького простору, а також – пошуку суспільних компромісів та порозуміння.

Мета фестивалю:

Залучення до суспільного діалогу різних верств населення, у тому числі вимушено переміщених осіб (ВПО), членів сімей військовослужбовців, людей з особливими потребами, молоді та інших категорій мешканців м. Запоріжжя та Запорізької області, шляхом проведення книжкового ярмарку-фестивалю «Запорізька книжкова толока» (далі – ЗКТ).

Протягом трьох днів проведення ЗКТ увагу учасників буде спрямовано, зокрема, на пошук шляхів та узгодження поглядів щодо:

пом‘якшення дестабілізуючих наслідків конфлікту,
формування відкритого комунікаційного і творчого простору,
інтеграції до суспільного життя людей з особливими потребами,
створення умов для відновлення традицій родинного читання та ін.

Завдання фестивалю:

Залучення учасників заходів до літературного та спільного творчого середовища, орієнтованого на українську культуру, історію і сучасність України.
Сприяння порозумінню між місцевим населенням та вимушено переміщеними особами шляхом створення дискусійних майданчиків у форматі «Open space».
Розширення культурних зв‘язків між представниками різних регіонів України (громадськість, в тому числі ВПО, представники органів влади, видавці, автори і творчі працівники).
Залучення людей з особливими потребами до життя громади шляхом проведення спільних інтерактивних заходів.
Адаптація ВПО та реінтеграція учасників АТО до мирного життя через спільну участь у соціокультурних заходах.
Формування проактивної громадянської позиції в учасників заходу.

Проект «Запорізька книжкова толока» спрямований створити умови для громад та уряду, необхідні для пом’якшення дестабілізуючих наслідків конфлікту шляхом проведення соціокультурних, правозахисних, мистецьких та комунікаційних заходів.

http://toloka.net/
Изображение

Заголовок сообщения: Re: Запорізька Книжкова Толока
СообщениеДобавлено: 18 авг 2015, 11:59 
WOMAN-UA

БАОБАБочки форума (1) Детсоветка форума (1) Дружелюбие форума (1) Шеф-повар форума (1) Изюминка форума (1) Муза форума (1)
Похвастушка форума (1) Мама доченьки (1) За рассказ о родах (1) Будьмо! (1) Почетная мамочка (1) ТОП-100 (1)
Конкурс ретро игрушек (1) День Св.Валентина (1) Декабрьский марафон-2015 (1) ТОП-10 (1) SUРER-МАМА (1)
Изображение

СообщениеДобавлено: 18 авг 2015, 12:00 
WOMAN-UA

Книжковий ярмарок-фестиваль «Запорізька книжкова толока» оголошує всеукраїнський конкурс поезії та короткої прози «Запоріжжя в часі і просторі»

Кожне місто протягом свого існування прагне перетворитись на культурний універсум. Себто наростити навколо свого матеріального існування простір символічний, що складається з його минулого, визначних подій сьогодення, вчинків містян, їхніх здобутків, мистецького осмислення міста як окремого явища і його ролі в житті країни.

На початку 21-го століття символічне осмислення Запоріжжя обмежилось міфологізацією історичного досвіду (козацька спадщина), пережовуванням урбаністично-промислової тематики (про місцеву промзону вже втомилися жартувати, що вона могла б стати ідеальною декорацією для екранізації «Пікніка на узбіччі» Струґацьких), ну й, звісно, Хортиця… А яким Запоріжжя є за межами цих усталених кліше? Адже у першу чергу це місто, у якому люди народжуються, пізнають життя, знаходять друзів, мають власні таємниці і розгадують чужі, вперше закохуються, одружуються, заводять дітей, висловлюють свою позицію, відстоюють права, стикаються із дивовижними речами… Без сумніву: навіть у тих, хто бував тут лише проїздом чи зупинявся на кілька днів – знайдеться що розповісти в площині художнього тексту.

Ми пропонуємо авторам створити історії, тлом для яких виступає місто у вимірі найширшої палітри висловлювання: інтимної, громадянської, філософської, пейзажної лірики, любовної прози, фантастики, містики, соціального оповідання, родинної оповіді тощо. Це дозволить запоріжцям подивитися інакше на свою малу батьківщину і звернути увагу мешканців інших міст на неї.

Умови участі:

Обсяг: проза до 4 000 знаків із пробілами, поезія – до 100 рядків
Жанр: жодних обмежень
Термін подання: до 1 вересня 2015 року
Мова творів: українська, російська
Твори надсилаються на адресу: lit@toloka.net
Від кожного автора подається не більше одного твору
Файли мають бути оформлені у форматі .doc чи .docx
В темі листа має бути вказано «На конкурс «Запоріжжя в часі і просторі»
В тексті із твором не забудьте вказано своє ім’я та прізвище (чи псевдонім), а також стислу біографію

Кращі твори трьох авторів від кожної з двох категорій (проза і поезія) будуть надруковані в альманасі разом із творами визнаних письменників учасників фестивалю

СообщениеДобавлено: 17 окт 2015, 16:48 
Творческая беспорядочность

Медали: 21
Светлячки форума (1) БАОБАБочки форума (1) Золотые ручки форума (1) Шеф-повар форума (1) Шопоголик форума (1) Сердце форума (1)
Мама сыночка (1) Мама доченьки (1) За рассказ о родах (1) Будьмо! (1) За статью (1) За идею! (1)
Первопроходцы форума (1) Активистка форума (1) Игроман форума (1) ТОП-100 (1) Конкурс лучшая кукла-голопопик (1) Конкурс ретро игрушек (1)
Конкурс поделок (1) Масленица (1) Декабрьский марафон-2015 (1)
Я: Мама
Детки: сыночек и малышка
Знак зодиака: Телец
Была вчера на толоке. Очень понравилось. Даже унесла с собой домой четыре книги!)))

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

СообщениеДобавлено: 17 окт 2015, 17:18 
WOMAN-UA

Толока-2015. Запоріжжя… Відвідали Міжнародний фестиваль з превеликим задоволенням! Креативно. Затишно. На всяк смак. Звичайно, що більшість свого часу провели у дитячому просторі Книголісся – не зчулися, коли за вікном стало геть темно, а годинник враз замість 14 вже видав 19-ту… Долучилися до численних МК – майстрували стрибучих жабок-орігамі, розфарбовки картин художників занурили в в творчу атмосферу дітлахів не менш старанно. І звичайно, не оминули читацький марафон. Була по-дитячому втішена тим, що познайомила слухачів Книголісся із моїм улюбленим уривком із «Поттера» про дзеркало Яцрес. А скільки знайомих ми зустріли за ці години! Це навіть не уявити – яких яскравих рідних відомих особистостей зібрала Толока! Скільки натхнення! І це лише перший день!

Наші емоції в фото

foto:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

СообщениеДобавлено: 17 окт 2015, 18:10 
ЖИВУ Я ТУТ...

Медали: 27
Светлячки форума (1) БАОБАБочки форума (1) Детсоветка форума (1) Клубничка форума (1) Любознательность форума (1) Дружелюбие форума (1)
Фея форума (1) Шеф-повар форума (1) Изюминка форума (1) Сердце форума (1) Колкая штучка (1) Похвастушка форума (1)
Мама сыночка (1) За рассказ о родах (1) Будьмо! (1) За идею! (1) Активистка форума (1) Игроман форума (1)
ТОП-100 (1) Конкурс лучшая кукла-голопопик (1) WOMAN-квест (1) Узнай форумчанку (1) День Св.Валентина (1) ТОП-10 (1)
Детки: Илья
Знак зодиака: Козерог
А что так безлюдно?

СообщениеДобавлено: 17 окт 2015, 19:50 

Светлячки форума (1) БАОБАБочки форума (1) Золотые ручки форума (1) Шеф-повар форума (1) Шопоголик форума (1) Сердце форума (1)
Мама сыночка (1) Мама доченьки (1) За рассказ о родах (1) Будьмо! (1) За статью (1) За идею! (1)
Первопроходцы форума (1) Активистка форума (1) Игроман форума (1) ТОП-100 (1) Конкурс лучшая кукла-голопопик (1) Конкурс ретро игрушек (1)
Во-первых, это была пятница. Рабочее время. Во-вторых, на толоке - несколько закрытых локаций, в т.ч. и на 2 этаже. Людей было много. Много слушали лекции, знакомились с интересными людьми, смотрели фильм. На втором этаже Антон Мухарский презентовал свой фильм "Майдан"...

СообщениеДобавлено: 17 окт 2015, 21:05 
ROCKовая WOMAN

Медали: 14
БАОБАБочки форума (1) Детсоветка форума (1) Клубничка форума (1) Любознательность форума (1) Дружелюбие форума (1) Золотые ручки форума (1)
Шеф-повар форума (1) Милосердие форума (1) Похвастушка форума (1) За рассказ о родах (1) Будьмо! (1) Первопроходцы форума (1)
Активистка форума (1) ТОП-100 (1)
Детки: сынок
Знак зодиака: Водолей
Мы сегодня посетили Толоку.купили Владику 5 книжек со сказками,среди которых наши любимы авторы Наталя Гузеева и Нестайко)ребёнок поучаствовал в мастер - классе по изготовлению необычных закладок для книжек,послушали читання дитячих віршиків от автора,зарядились позитивном на целый день!) советую и вам ,девчата,посетить сие мероприятие)и детки и вы получите массу удовольствия!)

Вот фото наших покупок с Толоки

Изображение

Последний раз редактировалось Natali_dsa 17 окт 2015, 22:10, всего редактировалось 1 раз.

СообщениеДобавлено: 17 окт 2015, 21:40 
ЖИВУ Я ТУТ...

Медали: 27
Светлячки форума (1) БАОБАБочки форума (1) Детсоветка форума (1) Клубничка форума (1) Любознательность форума (1) Дружелюбие форума (1)
Фея форума (1) Шеф-повар форума (1) Изюминка форума (1) Сердце форума (1) Колкая штучка (1) Похвастушка форума (1)
Мама сыночка (1) За рассказ о родах (1) Будьмо! (1) За идею! (1) Активистка форума (1) Игроман форума (1)
ТОП-100 (1) Конкурс лучшая кукла-голопопик (1) WOMAN-квест (1) Узнай форумчанку (1) День Св.Валентина (1) ТОП-10 (1)
Детки: Илья
Знак зодиака: Козерог
Почем лесная школа?

СообщениеДобавлено: 17 окт 2015, 22:11 
ROCKовая WOMAN

Медали: 14
БАОБАБочки форума (1) Детсоветка форума (1) Клубничка форума (1) Любознательность форума (1) Дружелюбие форума (1) Золотые ручки форума (1)
Шеф-повар форума (1) Милосердие форума (1) Похвастушка форума (1) За рассказ о родах (1) Будьмо! (1) Первопроходцы форума (1)
Активистка форума (1) ТОП-100 (1)
Детки: сынок
Знак зодиака: Водолей
По 65 грн

СообщениеДобавлено: 18 окт 2015, 18:55 
Строптивая Нежность

БАОБАБочки форума (1) Романтичность форума (1) Детсоветка форума (1) Золотые ручки форума (1) Шеф-повар форума (1) Изюминка форума (1)
Мама доченьки (1) За рассказ о родах (1) Будьмо! (1) Первопроходцы форума (1) ТОП-100 (1) Узнай форумчанку (1)
Конкурс Лучшая елка-2014 (1) Узнай форумчанку (1) ТОП-10 (1) Цветочная WOMAN (1) Рукодельница года (1)
Детки: доченька -Александра
Были и мы сегодня там, честно...не впечатлилась... и немного расстроена тем, что книжки по той же цене, что и на сайтах...Может то я просто заблуждаюсь в том, что товары должны быть немножечко дешевле. Обидно.... Вчера смотрела в Сильпо (Амстор на Песках) книжки, Пригоди барона фон Мюнхгаузена, изд-во школа 59,99 грн, на ярмарке 75 :( Короче я растроена

СообщениеДобавлено: 18 окт 2015, 21:09 

Тебя только цены огорчили?

СообщениеДобавлено: 18 окт 2015, 21:42 
V.I.P. WOMAN

Медали: 10
БАОБАБочки форума (1) Детсоветка форума (1) Любознательность форума (1) Целеустремленность форума (1) Золотые ручки форума (1) Милосердие форума (1)
ТОП-100 (1) Узнай форумчанку (1) ТОП-10 (1) Рукодельница года (1)
Я: Супер WOMAN
Знак зодиака: Лев
я бы не воспринимала "толоку" как ярмарку или место просто "купить подешевле" это скорее арт-событие. столько было встреч с писателями,дискуссий, мастер-классов, чтений и т.д. для нашего города прям глоток свежего воздуха для тех, кто любит подобные мероприятия. их у нас совсем мало(((
а детская зона "книголесье" это вообще отдельный мир. Соньке моей очень понравилось, хоть мы были совсем недолго и утром. не хотелось делиться своими соплями с остальными детками.
я очень надеюсь, что "толока" станет ежегодной и будет соперничать с львовским "форумом".

СообщениеДобавлено: 19 окт 2015, 07:35 
Строптивая Нежность

БАОБАБочки форума (1) Романтичность форума (1) Детсоветка форума (1) Золотые ручки форума (1) Шеф-повар форума (1) Изюминка форума (1)
Мама доченьки (1) За рассказ о родах (1) Будьмо! (1) Первопроходцы форума (1) ТОП-100 (1) Узнай форумчанку (1)
Конкурс Лучшая елка-2014 (1) Узнай форумчанку (1) ТОП-10 (1) Цветочная WOMAN (1) Рукодельница года (1)
Детки: доченька -Александра
WomanZP писал(а):
Тебя только цены огорчили?

Вредная писал(а):
я бы не воспринимала "толоку" как ярмарку или место просто "купить подешевле" это скорее арт-событие. столько было встреч с писателями,дискуссий, мастер-классов, чтений и т.д. для нашего города прям глоток свежего воздуха для тех, кто любит подобные мероприятия. их у нас совсем мало(((
а детская зона "книголесье" это вообще отдельный мир. Соньке моей очень понравилось, хоть мы были совсем недолго и утром. не хотелось делиться своими соплями с остальными детками.
я очень надеюсь, что "толока" станет ежегодной и будет соперничать с львовским "форумом".

Вот не знаю девочки, для меня это было именно ярмаркой, наверное я просто "не в теме" и не поняла сути этой толоки... Мы побродили, посмотрели, в "книголесье" я вообще не смогла малую затянуть, вот как то и ее не зацепило. Все что мы видели там, это снующие туда-сюда люди, как и мы, смотрящие ассортимент книг и отходившие к следующим киоскам... В детской зоне была толпа и даже не видно было, что там происходит. Это мы были около 2х часов дня

СообщениеДобавлено: 02 ноя 2015, 18:21 

На «Запорізькій книжковій толоці» (16-18.10.2015) побывало около семи тысяч посетителей, из них детей почти 1500, женщин – 3500, мужчин – 2000.

Трехдневной культурной акцей занимались 20 организаторов.

Были представлены 59 издательств, из них 42 имели отдельные стенды; 11 издательств из Запорожья, остальные – из Киева (10), Харькова, Тернополя, Львова, Днепропетровска, Чернигова, Черновцов, Винницы.

На «Толоке» было 100 участников, из них – 85 авторов (среди них – 25 запорожских) (каллиграфия + мастер-классы на детской локации).

Часовой пояс: UTC + 2 часа