Женский сайт Запорожья WOMAN

Если Вам не пришел код активации на форуме, свяжитесь с администрацией сайта по эл.адресу womanzp(собачка)yandex.ru, указав в письме свой ник, чтобы мы активировали его вручную. Или же каждые два дня все ники будут активированы автоматом.

Текущее время: 09 фев 2025, 13:40

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 105 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5, 6  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: ...ЩОДЕННИЧОК МАРІЇ...
СообщениеДобавлено: 11 авг 2012, 13:14 
WOMAN-UA

Медали: 17
БАОБАБочки форума (1) Детсоветка форума (1) Дружелюбие форума (1) Шеф-повар форума (1) Изюминка форума (1) Муза форума (1)
Похвастушка форума (1) Мама доченьки (1) За рассказ о родах (1) Будьмо! (1) Почетная мамочка (1) ТОП-100 (1)
Конкурс ретро игрушек (1) День Св.Валентина (1) Декабрьский марафон-2015 (1) ТОП-10 (1) SUРER-МАМА (1)
Я: Любимая жена
Детки: донечки
Знак зодиака: Весы
Я завжди була фанатом усіляких щоденничкових справ. Шкільні анкети, дівочі щоденники тепер трансформувалися у три Щоденника Комаровського (він придумав таку форму книги, щоб вести цікаві записи про діточок від вагітності і до… ну хоча б весілля!), адже виховуємо ми з чоловіком три донечки.
Аналогічну сторінку улюбленого жіночого Форуму теж не змогла я оминути! І вирішила й тут мати власний куточок. Запрошую в гості усіх, з ким матиму спільні інтереси, проекти, ідеї.

А спочатку трохи на тему «Дозвольте відрекомендуватися»!

Я за фахом журналіст. Народилася в місті Пологи, але після шкільного навчання переїхала жити до Запоріжжя. За фахом – журналіст. Дуже полюбляю роботу зі словом: і читати, і писати! Зараз я знаходжуся вже третій раз поспіль у декреті. Від монотонних господарчих справ намагаюся відволікатися своїми хоббі. Одне з них – фотографія. Захоплююся сучасними педагогічними методиками у розвитку діточок. Щоб уникнути частих хвороб, поки ми не відвідуємо дитячий садочок. Адже я у декреті, то всі три донечки виховуються вдома. Тому в щоденних іграх їм хочеться дати те, що могли б дати вихователі на своїх заняттях. Полюбляємо методику Зайцева. По ньому вчимося читати й рахувати. Чимало іграшок вибрані й за рекомендаціями Нікітіних, Монтесорі, Домана.

Дуже приємно буде обмінюватися подібними історіями з усіма учасниками Форуму. Приєднуйтеся до спілкування!

Заголовок сообщения: Re: ...ЩОДЕННИЧОК МАРІЇ...
СообщениеДобавлено: 16 авг 2012, 09:22 
Чудесная WOMAN

Медали: 7
Любознательность форума (1) Дружелюбие форума (1) Мама сыночка (1) Мама доченьки (1) Игроман форума (1) ТОП-100 (1)
Масленица (1)
дуже приємно читати и фото Вашої родини, гарні.... :grin:
:ps: Щиро Вам дякую за інформацію,найшла і для себе нове :)

СообщениеДобавлено: 16 авг 2012, 11:02 
Жизнь продолжается...

Медали: 6
Светлячки форума (1) Дружелюбие форума (1) Шеф-повар форума (1) Изюминка форума (1) Позитив форума (1) Похвастушка форума (1)
Детки: наши
Дитинство твоїх дітей - це унікальна нагода й самому прожити яскраве життя наче вдруге! - Золоті слова ,так-так!!!

СообщениеДобавлено: 19 авг 2012, 13:14 
WOMAN-UA

БАОБАБочки форума (1) Детсоветка форума (1) Дружелюбие форума (1) Шеф-повар форума (1) Изюминка форума (1) Муза форума (1)
Похвастушка форума (1) Мама доченьки (1) За рассказ о родах (1) Будьмо! (1) Почетная мамочка (1) ТОП-100 (1)
Конкурс ретро игрушек (1) День Св.Валентина (1) Декабрьский марафон-2015 (1) ТОП-10 (1) SUРER-МАМА (1)
Сьогодні на Свято яблуневого спасу побували родиною на освяченні яблучок і меду. Гамір... Ярмарка... Аж десь у далеких закутках душі закортіло на роботу... Ну щоб збити оскомину, тепер у дитячий денний сон накатала з усіх отриманих вражень статтю! Запрошую усіх форумчан зі мною на прогулянку святковою ярмаркою!

…Наче яблука на мед або Прийшов Спас — пішло літо від нас.…

На честь релігійного свята Преображення Господнього, яке в народі відоме як Яблуневий Спас, у Запоріжжі, на території Свято-Покровського архієрейського собору, що поблизу базару Анголенка, пройшла Медова ярмарка. Вона вже вдруге збирає прихожан. Попереднє освячення пройшло 14 серпня (на Маковія, чи перший Медовий Спас).

Изображение

Мед на ярмарці можна було знайти на будь-який смак. Акацієвий, з гречки, коріандру, травневий, змішаний. Представили свою продукцію кілька областей. На прилавках красувалися баночки з бджолиними цілющими нектарами, прополіс, соти і медові напої. Ціни коливалися близько 100 гривень за літр. Продавці для збільшення попиту красувалися в українських вишиванках.

Изображение

А поруч проходило освячення святкових кошиків прихожан – теж із медом, яблуками й іншими фруктами.
Родини, бабусі, подружжя, дуже багато діточок. У святковій галасливості чутно, як господині діляться рецептами яблуневих страв: пиріг, варення. Юні дівчатка переконують, що сьогодні вкусивши яблука, треба неодмінно загадати бажання. Родини планують яблуневі заготовки: сушити, під кришку, пекти.
…Ось підходимо до однієї з родин. Біля тата й мами – їхні три донечки. Старша по дитячому розповідає, що вони прийшли освятити до церкви корисний «мйод» і яблука та груші. «Вони з вітамінами», - підкреслює. У старших дівчат – власні маленькі корзинки, як у мами! Приємно, що добрі старовинні традиції перехоплені і сучасністю.

З історії відомо, що Спас - одне з найбільших хліборобських свят. Його ще називали святом урожаю. Кожен селянин вважав за святий обов'язок віднести до церкви на посвяту овочі, фрукти, гриби, мед у стільниках, обжинкові вінки чи жмут колосся жита й пшениці, хліб — щедрі дарунки природи. Повернувшися з церкви, родина, звичайно, врочисто сідала за стіл і розговлялася: їли яблука з медом і запивали виноградним або яблуневим вином, — «щоб садовина родила».

Изображение

Часто згадували, що після Преображення й погода змінюється: ночі стають по-осінньому холодні. Наближення осені чули й журавлі, які починили збори у теплі краї. А ще по тому, яка погода на Спаса, передбачали, що таким буде й січень.

Изображение

СообщениеДобавлено: 20 авг 2012, 15:39 
WOMAN-UA

Про Нікітіних

Хочеться порозмірковувати про Нікітіних. Перші асоціації від їхніх ігор – це серйозність, математичність, логіка. Ну все те, що так не вистачає мені – людині «слова», а не «цифри». От і хочеться з дітьми пізнати те, в чому й сам дещо профан…
Мені дуже сподобалася їхня вже кілька разів перевидана книга.

Изображение

Тут розписане все, що рекомендували Нікітіни для дітей. Як на мене, це заняття, а не ігри. Щось, з чим хочеться посидіти, подумати розмірено, а не грюкнути в каструльку, розкидати на підлозі.

Ми почали знайомство з Унікуба. І було помітно, що він – доволі непроста глиба. Я сама виконувала деякі завдання зі скрипом. Але втішало, що 4-річна доня часто згадує про кубики і просить їх складати. Найосновніший в них секрет – це зробити вигляд, а краще по-чесному захопитися складанням потрібного завдання самій. Дитина бачить вашу зосередженість, старання… Ага, мамі цікаво! А дітки – це наше дзеркало… Все зразу, як мавпочки повторюють!

[size=150]А ось і сам Унікуб.

Изображение

Ось що про нього пишуть в Інтернеті (з усім солідарна, от і дублюю):
Универсальные кубики "Уникуба" вводят малыша в мир трехмерного пространства. Развитие пространственного мышления позволит ребенку в будущем овладевать черчением, стереометрией, начертательной геометрией. Широкий диапазон заданий "Уникуба" может увлекать детей от 2 до 15 лет. Игра дает огромные возможности для развития детей. Ребенок может анализировать закономерности окраски кубиков. Первое впечатление – нет одинаково окрашенных кубиков, все 27 - разные, хотя использованы всего три цвета, а граней у кубика 6. Потом оказывается, что, кроме единственных, есть и 8 триад, по числу граней каждого цвета, но есть ли они и по взаимному расположению? "Уникуб" учит четкости, внимательности, точности, аккуратности. Перед тем, как предлагать ребенку "Уникуб", родителям надо представлять себе, различает ли он цвета, может ли найти кубик с двумя гранями одинакового цвета или нет, складывает ли из кубиков "поезд" и "башню", может ли уложить "площадку", построить "дом" или "лесенку". Задания в "Уникубе" трудные и требуют поэтому больших затрат времени и сил ребенка, и их нельзя давать много. Иногда достаточно одного задания и реже 2-3, в зависимости от возможностей малыша. Задания по сборке "Уникуба" детям можно давать как с помощью рисунка, так и устно. Рисунок дети понимают сначала лучше, чем словесное объяснение, но это не означает, что надо соглашаться с такой односторонностью. Там, где задание можно дать словесно, этим надо пользоваться. Только тогда, когда вы убедитесь, что малыш может сложить и "малый куб синего цвета" (из 8 "синих трешек") и "большой куб красного цвета" (из 27 кубиков) по одному словесному заданию, можно ослабить внимание к проблеме, как задавать задание: устно или графически. Иначе говоря, надо подводить ребенка к такому положению, когда он одинаково хорошо воспринимает задания по сборке "Уникуба" как в устной форме, так и в форме рисунка.

Щодо тактильних вражень – вони відмінні! Кубики манюсенькі, в долоньку малюка. Гладенькі, добротні, якісна фарба. Їх просто взяти в руки й потримати – вже якийсь чарівний процес. А тут ще й фігуру осилити, поставити галочку біля малюнку – ось я здолав! Ну ще й мамі дати завдання – зробити звітне фото в сімейний архів!

А ось гра Склади візерунок з’явилася у нас пізніше. І як виявилося, з неї б варто було починати. Бо дівчаткам більше імпонує скласти малюнок, ніж тривимірний Куб…

Изображение

Ось інфо про неї з нету:
Игра состоит из 16 одинаковых кубиков. Все 6 граней каждого кубика окрашены по-разному в 4 цвета. Это позволяет составлять из них 1-, 2-, 3- и даже 4-цветные узоры в громадном количестве вариантов. Эти узоры напоминают контуры различных предметов, картин, которым дети любят давать названия. В игре с кубиками дети выполняют 3 вида заданий. Сначала учатся по узорам-заданиям складывать точно такой же узор из кубиков. Затем ставят обратную задачу: глядя на кубики, нарисовать узор, который они образуют. И, наконец, третье – придумывать новые узоры из 9 или 16 кубиков, каких еще нет в книге, т. е. выполнять уже творческую работу. Используя разное число кубиков и разную не только по цвету, но и по форме (квадраты и треугольники) окраску кубиков, можно изменять сложность заданий в необыкновенно широком диапазоне. В этой игре хорошо развивается способность детей к анализу и синтезу, этим важным мыслительным операциям, используемым почти во всякой интеллектуальной деятельности, и способность к комбинированию, необходимая для конструкторской работы.

Нашим доням більше подобається поки викладати власні візерунки. Ні, не хаотичні, а із симетрією. Фантазію вдосконалюють! Кубики гри аналогічні Унікубу за текстурою, якістю. Коробочка – з дерева. Зручна для викладання. В Унікубі з картону. Не продумали купувати, щоб теж із дерева для надійності. Ціни – близько 100 гривень за гру.

Ще Нікітіни відомі такими іграми як Сообразилка, Кирпичики, Цветняшка, Дроби, Ящик Сегена… Але для родини достатньо і кількох видів із їхньої колекції. З іншими можна познайомитися у друзів, у Центрах! Так що, хто захоче знайомитися з Унікубом та Склади візерунок – будемо чекати на розвиваючі зустрічі-знайомства!

СообщениеДобавлено: 29 авг 2012, 10:12 
WOMAN-UA

Маючи три вихідних, влаштували собі сільську подорож вихідного дня. Для міських діточок так цікаво поглянути на усіляку фермерську живність. Корівки, коні, качечки...

СообщениеДобавлено: 14 сен 2012, 14:45 
WOMAN-UA

поділюся фотозвітом з наших маленьких відвідин природознавчого музею. захотілося так діткам показати звіряток, комах... Ось кілька моментів. :foto: :foto: :foto: :foto: :foto: :foto:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Діткам сподобалося. Тварини як живі, а не ворушаться. А яєчка які різні, а метелеки! Мені самій було цікаво... Доні подорослішають, думаю, буде ще цікавіше, сходимо тоді...

СообщениеДобавлено: 22 сен 2012, 12:45 
V.I.P. WOMAN

Медали: 9
Детсоветка форума (1) Любознательность форума (1) Дружелюбие форума (1) Золотые ручки форума (1) Мама сыночка (1) За рассказ о родах (1)
ТОП-100 (1) Креативная WOMAN (1) Рукодельница года (1)
Я: Не указано
А я вас вчера вечерком видела, кажется, со всей бандой под дождем шлепали мимо Биологического корпуса ЗНУ. В желтой безрукавке и три малышки рядом

СообщениеДобавлено: 22 сен 2012, 12:49 
Жизнь продолжается...

Светлячки форума (1) Дружелюбие форума (1) Шеф-повар форума (1) Изюминка форума (1) Позитив форума (1) Похвастушка форума (1)
так точно - это они ;)
а мы видели,как они выходили на уличку... :)

СообщениеДобавлено: 22 сен 2012, 16:32 
WOMAN-UA

треба ж було кричати - знайомитися!!!!!!!!!!!!!! Ми встигли весь дощ перечекати у відділенні банку, поки картку оформлювали! ше потім вагалися - йти чи не йти в Едельвейз? У Лесі було перше заняття з художки! Пішли! Ні краплинки вже дощика не було! Повезло! І заняття сподобалися!

Малювали дерево дітки. трохи походимо, то відпишуся в темі центрів!

А ви, Дашо, що в наших краях поробляли?

СообщениеДобавлено: 22 сен 2012, 22:02 
Моя Прелесть

Медали: 14
Детсоветка форума (1) Любознательность форума (1) Золотые ручки форума (1) Шеф-повар форума (1) Колкая штучка (1) Похвастушка форума (1)
Мама сыночка (1) Мама доченьки (1) За рассказ о родах (1) Будьмо! (1) Активистка форума (1) ТОП-100 (1)
WOMAN-квест (1) WOMAN-обаяшка (1)
Я: Супер WOMAN
Детки: Ванечка+Алиса
Знак зодиака: Близнецы
А я ж тільки на 10 тижні... де ж той 40-й

Вы беременны?:)

СообщениеДобавлено: 23 сен 2012, 06:42 
WOMAN-UA

ось тут хіба:

http://woman.zp.ua/forum/viewtopic.php?f=58&t=1090

СообщениеДобавлено: 23 сен 2012, 09:04 
V.I.P. WOMAN

Детсоветка форума (1) Любознательность форума (1) Дружелюбие форума (1) Золотые ручки форума (1) Мама сыночка (1) За рассказ о родах (1)
ТОП-100 (1) Креативная WOMAN (1) Рукодельница года (1)
Я: Не указано
!МАРІЯ! писал(а):
треба ж було кричати - знайомитися!!!!!!!!!!!!!! Ми встигли весь дощ перечекати у відділенні банку, поки картку оформлювали! ше потім вагалися - йти чи не йти в Едельвейз? У Лесі було перше заняття з художки! Пішли! Ні краплинки вже дощика не було! Повезло! І заняття сподобалися!

А я ехала с работы и остановилась подобрать папу. Вот пока его ждала и видела вас! :-D

СообщениеДобавлено: 24 сен 2012, 10:04 
WOMAN-UA

сьогодні - дитячий сейшн! Доні 3 роки святкували!

СообщениеДобавлено: 24 сен 2012, 10:06 
Жизнь продолжается...

:-)x :-)x :-)x :-)x :-)x :-)x :-)x Вітаємо вашу середню красунечку с 3-ма рочками!!!!!Всього самого найкращого!!!! :!: :!: :!:

СообщениеДобавлено: 24 сен 2012, 10:57 
Моя Прелесть

Медали: 14
Детсоветка форума (1) Любознательность форума (1) Золотые ручки форума (1) Шеф-повар форума (1) Колкая штучка (1) Похвастушка форума (1)
Мама сыночка (1) Мама доченьки (1) За рассказ о родах (1) Будьмо! (1) Активистка форума (1) ТОП-100 (1)
WOMAN-квест (1) WOMAN-обаяшка (1)
Детки: Ванечка+Алиса
3 годика - какое красивое число! С Днем рождения! Это ведь праздник какой! Старшая стала сестрой, вы с папой - родителями второго ребеночка! :)

СообщениеДобавлено: 24 сен 2012, 16:06 
ЖИВУ Я ТУТ...

Медали: 27
Светлячки форума (1) БАОБАБочки форума (1) Детсоветка форума (1) Клубничка форума (1) Любознательность форума (1) Дружелюбие форума (1)
Фея форума (1) Шеф-повар форума (1) Изюминка форума (1) Сердце форума (1) Колкая штучка (1) Похвастушка форума (1)
Мама сыночка (1) За рассказ о родах (1) Будьмо! (1) За идею! (1) Активистка форума (1) Игроман форума (1)
ТОП-100 (1) Конкурс лучшая кукла-голопопик (1) WOMAN-квест (1) Узнай форумчанку (1) День Св.Валентина (1) ТОП-10 (1)
Детки: Илья
Знак зодиака: Козерог
поздравляем!!!

чтоб росла хорошей и счастливой!!!

СообщениеДобавлено: 25 сен 2012, 00:17 
V.I.P. WOMAN

Медали: 20
БАОБАБочки форума (1) Любознательность форума (1) Дружелюбие форума (1) Шеф-повар форума (1) Шопоголик форума (1) Мама сыночка (1)
Мама доченьки (1) Будьмо! (1) ТОП-100 (1) Конкурс Привет, зима! (1) Узнай форумчанку (1) Конкурс Лучшая елка-2014 (1)
Конкурс ретро игрушек (1) Масленица (1) День Св.Валентина (1) Декабрьский марафон-2015 (1) Узнай форумчанку (1) ТОП-10 (1)
Цветочная WOMAN (1) WOMAN-обаяшка (1)
Детки: Святослав и Полинка
Изображение
Изображение

СообщениеДобавлено: 25 сен 2012, 13:30 
WOMAN-UA

всім-всім - цьомики!!!!!!!!! дякуємо... наша святкова естафета триває, бо сьогодні вже я святкувала свй дєньрік

СообщениеДобавлено: 25 сен 2012, 13:31 
WOMAN-UA

Шуня писал(а):
!МАРІЯ! писал(а):

А я ехала с работы и остановилась подобрать папу. Вот пока его ждала и видела вас! :-D

наступного разу - маякніть!

СообщениеДобавлено: 25 сен 2012, 13:33 
V.I.P. WOMAN

Домовята форума (1) Детсоветка форума (1) Мама доченьки (1) За рассказ о родах (1) Будьмо! (1) Первопроходцы форума (1)
Игроман форума (1) ТОП-100 (1) WOMAN-квест (1)
Я: Мама
Детки: Виктория.Иванна
Знак зодиака: Скорпион
С днем рождения!!!!!!!! :-)x :-)x :-)x

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 105 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5, 6  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа